PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19654/galeria_caraffka_opat_vita_presovcanov_exploziou_farieb.html

Galéria Caraffka opäť víta Prešovčanov explóziou farieb

Galéria v Caraffovej väznici otvorila opäť svoje brány pre všetkých návštevníkov a pokračuje v nedokončenej výstave. Čaká na vás explózia farieb a neobyčajný kultúrny zážitok.

Prešovská Galéria Caraffka opäť pozýva všetkých Prešovčanov zažiť výnimočný kultúrny zážitok. Pokračuje v nedokončenej výstave Vianočný salón Dielo.eu 2020, pri ktorej na návštevníkov čaká množstvo farieb, tvarov a žánrov.

Vstup do galérie je pre rekonštrukciu Jarkovej ulice dočasne zboku, teda z Floriánovej ulice.

„Od 20.4. do konca mesiaca opäť otvárame našu výstavu Vianočný salón. Pozývame vás za kultúrou k nám do Caraffky, kde na vás čaká vyše päťdesiat diel dvadsiatich autorov, ktoré sú zaujímavé svojou obsahovou rozmanitosťou aj hravosťou. Tešíme sa na vás, " pozýva Prešovčanov Barbora Rusiňáková, riaditeľka PKO.

Svojou tvorbou sa na výstave predstavujú autori zapojení do virtuálnej galérie www.dielo.eu, zameranej na súčasné slovenské výtvarné umenie, ktorá prezentuje, propaguje a sprostredkováva predaj umeleckých diel. Riadi ju Miroslav Pribiš, organizátor podujatia, v spolupráci s kurátorom výstavy Jánom Bartkom.

„V dnešných časoch, keď si pomaly zvykáme vnímať aj výtvarné umenie takmer iba v online priestore či virtuálnej podobe, osamotený návštevník galérie určite ocení, že v krásnych priestoroch Caraffky nájde obrazy a sochy v ich konkrétnej materiálovej podobe. Rôznosť výtvarných druhov, žánrov a štýlov tu vytvára jednotu - jednotu v mnohosti i jednotu umeleckého diela a architektúry, " hovorí Ján Bartko.

Pri prehliadke galérie je potrebné naďalej dodržiavať platné hygienicko-bezpečnostné opatrenia. Povolené sú individuálne prehliadky s dodržaním podmienky jedného návštevníka na 15 m2 a vstup je povolený iba s negatívnym testom (nie starším ako 7 dní). Návštevníci musia mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2.

Viac informácií nájdete aj na FB stránke Galérie Caraffka: https://bit.ly/32uE3zQ

 
21.4.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Kultúra a voľný čas | čítané: 796 krát