PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19655/prvy_zber_elektroodpadu_v_tomto_roku_sa_v_presove_uskutocni_24-_aprila.html

Prvý zber elektroodpadu v tomto roku sa v Prešove uskutoční 24. apríla

Celoročný bezplatný zber veľkých a ťažkých spotrebičov najmä zo skupiny tzv. bielej techniky pokračuje aj v tomto roku. Prvý zber bude už v sobotu 24. apríla 2021.

Získajte vo vašej domácnosti priestor na niečo užitočnejšie, ako sú staré spotrebiče. Nepotrebnú práčku, chladničku či mikrovlnku vám bezplatne odvezú pracovníci Technických služieb mesta Prešov, a.s. priamo z adresy vášho bydliska. Stačí si službu pohodlne a jednoducho objednať prostredníctvom webovej strány www.zberelektroodpadu.sk.

V sekcii stránky „Objednať“ je potrebné vybrať "mesto Prešov" a zvoliť si vyhovujúci termín zberu. V online objednávke je tiež potrebné poskytnúť údaje o type a množstve spotrebičov, ktoré potrebujete odviezť a kontaktné údaje.

Najbližší termín zberu veľkých spotrebičov priamo z adresy vášho bydliska je v Prešove už v sobotu 24. apríla 2021 od 8:00 do 12:00 hod. Objednávku na zber treba vystaviť najneskôr 2 dni pred termínom zberu, teda najneskôr vo štvrtok 22.4. 2021.

V deň zberu vyložte vaše staré spotrebiče do vchodu bytovky alebo za bránu domu. Zamestnanci Technických služieb mesta Prešov, a.s. obyvateľom zatelefonujú alebo zazvonia na zvonček a následne spotrebiče odvezú na ekologickú recykláciu. Spotrebiče treba pred ich odovzdaním do zberu očistiť, vyliať vodu z filtra práčky alebo odmraziť mrazničku. Pri ich odovzdávaní treba dbať aj na ďalšie opatrenia, akými sú používanie ochranných rúšok a rukavíc.

ENVIDOM - Združenie výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu poskytuje túto službu bezplatného zberu elektroodpadu ako zmluvný partner mesta Prešov a spoločnosti Technické služby mesta Prešov, a.s.

 
21.4.2021 | Autor: TSMP, a.s., | Mesto Prešov | čítané: 757 krát