PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19657/dopravny_podnik_mesta_presov_posilni_skolske_spoje.html

Dopravný podnik mesta Prešov posilní školské spoje

Od pondelka 26.4.2021 budú premávať v rámci prešovskej MHD doplnené školské spoje. Pridané budú aj spoje dvoch bežných liniek. Zmeny budú platné počas celého pracovného týždňa.

Dopravný podnik mesta Prešov reaguje na návrat žiakov všetkých ročníkov základných škôl pridaním dvoch školských spojov. Pôjde o školský spoj F na trase: Teriakovce – Priečne – Soľnobanská – Solivarská – Pavla Horova – Laca Novomeského – Pod Šalgovíkom – Karpatská – Dopravný podnik – Duklianska – Nám. Kráľovnej pokoja – Mukačevská – Sabinovská a školský spoj P na trase: Limbová – Šebastovská – Nižnianska – Sibírska – Laca Novomeského – Solivarská – Švábska – Železničná stanica – Pod Kalváriou – Nám. Kráľovnej pokoja – ZŠ Prostějovská. Okrem toho budú posilnené vybrané popoludňajšie spoje liniek č. 13 a č. 46. Zmeny sa týkajú nasledujúceho týždňa od 26. do 30. apríla 2021. Kompletný prehľad školských spojov nájdete v prílohe.

Naďalej premávajú aj posilové spoje na linke č. 32 (7:10 Sibírska – Okružná a 13:57 Okružná – Sibírska) a č. 39 (7:18 Björnsonova – Sídlisko III).

V súvislosti s postupným uvoľňovaním opatrení a obnovovaním prezenčnej výučby na základných a stredných školách pripravuje DPMP zmenu režimu premávky z prázdninového režimu na režim pracovný deň – školský. Prechod na posilnený režim premávky si vyžaduje komplexné prípravy z personálneho a technického hľadiska, preto prosíme cestujúcich o trpezlivosť. Predpokladaný termín zavedenia školského režimu premávky je 3. máj 2021. O zmenách v MHD budeme cestujúcich včas informovať.

 

Prílohy

Režim od 26.4.2021
pdf
282,1 kB
23.4.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Doprava | čítané: 952 krát