Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Život v GRIMMY počas pandémie

Áno, nič už nie je také ako bolo „predtým“. Aj nás zasiahla Covid-19 pandémia. Mali sme veľké plány na rok 2020, natrénované nové súťažné choreografie, super mixy, nové kostýmy a tešili sme sa na súťaže, vystúpenia, zahraničie, Galaprogram k 25.výročiu GRIMMY...

Ako Súbor roka 2019 s množstvom najvýznamnejších titulov nielen zo slovenských, ale aj medzinárodných súťaží, s veľkým počtom nominácií na medzinárodné šampionáty 2020 sme zrazu zostali zo dňa na deň bez tréningov. Tanečníci a tréneri zvyknutí 2-5 x týždenne trénovať, ostali zrazu doma, nesmeli na sály, do telocviční. Bol to pre nás všetkých šok. My sme sa však nevzdali a snažili sme si nájsť „nový normál“.
Trénujeme, súťažíme, stretávame sa v online priestore, a ak nám to situácia dovolí, aj na tanečných sálach. Nikdy sme sa netajili tým, že nie sme „len krúžok“ na vyplnenie voľných chvíľ, pre nezbedné a nudiace sa detičky. Sme športovci/tanečníci, ktorí radi tancujú, súťažia, reprezentujú, vyhrávajú/prehrávajú, zbierajú skúsenosti, pracujú na sebe, sú disciplinovaní, pokorní, avšak zdravo sebavedomí a ambiciózni, cestujú po svete, stretávajú nových kamarátov, spoznávajú kopec nádherných miest, cibria si cudzie jazyky, získavajú celoživotných priateľov... , a to všetko vďaka TANCU.

Snažíme sa vychovávať všestranných tanečníkov, keďže u nás okrem súťažných špecializácií na DISCO DANCE, HIP-HOP, BREAKING, SHOW DANCE, STREET SHOW, DISCO SHOW... , tanečníci tancujú a trénujú aj klasický tanec, gymnastiku, akrobaciu... To všetko sa učia v Súkromnej ZUŠ GRIMMY v Prešove (Tkáčska 3 + pobočky po sídliskách), v Súkromnej ZUŠ GRIMMY v Košiciach (Hviezdoslavova 7) a v Tanečnom klube GRIMMY v Sabinove (ZŠ Komenského 13). Tí najlepší sú vybraní do súťažných zložiek GRIMMY a reprezentujú nás na súťažiach SZTŠ (Slovenský zväz tanečného športu) sekcia IDO na slovenských aj medzinárodných súťažiach. Je to jediný slovenský štátom uznaný TANEČNÝ ZVAZ (ktorý pôsobí 60 rokov) a združuje registrovaných športovcov – TANEČNÍKOV z troch sekcií (IDO, Tanečný šport – spoločenské tance, RnR). Čoskoro už aj „olympijský zväz“, keďže breaking sa prvýkrát predstaví na letnej olympiáde 2024 v Paríži.

Aj vďaka tomu, že sme dlhoroční členovia SZTŠ sekcie IDO a plníme si všetky povinnosti, platíme licencie, neustále sa vzdelávame, napr. kvalifikovaní tréneri z FTVŠ odbor IDO tance, kvalifikovaní národní a medzinárodní rozhodcovia, množstvo trénerských školení, konferencií, workshopov, prednášok... , máme a mali sme možnosť ako jediní „tanečníci“ v Prešove za IDO tance „oficiálne“ trénovať aj počas pandémie (bez hrozby pokút a porušovania zákonov), ako registrovaní športovci. Túto možnosť sme radi a vďačne využili (naši tanečníci aj rodičia si to veľmi vážili) a okrem období „štátom“ zakázaných tréningov pre všetkých športovcov sme stále trénovali aj na tanečných sálach (5+1), napr. až do Vianočných prázdnin. Momentálne po uvoľnení tréningov od 19.4. pre registrovaných športovcov opäť trénujeme na tanečných sálach/telocvičniach, samozrejme vždy za prísneho dodržiavania všetkých epidemiologických opatrení.

Počas pandémie sa nám darilo aj v „online priestore“, aj keď to bolo miestami veľmi náročné ako pre tanečníkov, rodičov, tak aj pre trénerov. Snažili sme sa tanečníkov stále povzbudiť, motivovať, rozhýbať... , dostať k iným myšlienkam. Vytvorili sme im rôzne koncepty trénovania/súťaženia/workshopov nielen s domácimi, ale aj s externými lektormi, či už cez zoom, instagram a rôzne platformy. Vďaka SZTŠ sekcii IDO (a aj medzinárodného IDO) mali naši tanečníci množstvo workshopov rôznych tanečných štýlov zo špičkovými slovenskými, ale aj medzinárodnými lektormi, napr. z Kanady, Francúzska, Juhoafrickej republiky, Holandska, Nemecka, Slovinska, Nórska, Talianska... . , a to všetko ZDARMA.

Okrem trénovania sme stihli koncom roka 2020 aj dve celoslovenské DISCO súťaže v Leviciach 6. a 18.12.2020, ktoré boli organizované za prísnych hygienických opatrení. Zúčastnili sa ich naše mini výpravy, ale veľmi úspešné. Timea CIGANOVÁ vyhrala v Leviciach obidve súťaže v disciplíne DVK Disco Dance (A) sólo dievčatá a získala aj 2.mies
to v All in black sólo (bez vekového a výkonnostného obmedzenia). Valentína Horváthová získala 1.a 2.miesto v JVK Disco Dance (C) sólo dievčatá.
Všetky súťaže, ktoré sa konali počas „pandémie“, boli pre registrovaných športovcov bez štartovného, čiže ZDARMA. Zároveň nás SZTŠ v roku 2020 podporilo aj finančne, na minimalizovanie strát v dôsledku pandémie.

Okrem oficiálnych súťaži sme mali v GRIMMY aj viacero interných súťaži, či už medzi tanečnými štýlmi, alebo aj celoklubových, napr. veľmi úspešný GRIMMY CHRISTMAS CUP, ktorý sa stretol s veľkým záujmom a zapojili sa doň naši tanečníci z PO, KE aj SB. Za prísnych bezpečnostných opatrení sme zorganizovali pre našich členov a ich súrodencov aj tradičného a obľúbeného MIKULÁŠA, kde sme rozdali cez 140 balíčkov.

Snažili sme sa fungovať viac menej „normálne“. Áno, aj u nás sa našli tanečníci, dokonca aj tréneri, ktoré toto náročné obdobie „nezvládli“ a prestali s tancom. Motiváciou a impulzom nám však stále ostávali tanečníci, ktorí „bojovali“ a sú nám verní až doteraz. V poslednom období sa k nám opäť vracajú aj zverenci, ktorí mali „covid“ pauzu. My máme dvere otvorené pre všetkých a dáme šancu každému.

Život však ide ďalej a my máme opäť veľké plány. Okrem súťaží a vystúpení sa veľmi tešíme na 20.júna 2021, kedy sa za spolupráci s Bowlingom pri trati uskutoční podujatie 25.rokov GRIMMY. Bude to kombinácia našich dvoch obľúbených každoročných podujatí – záverečného koncertu GRIMMY SENSATION a GRIMMY FAMILY DAY. Už teraz vás všetkých pozývame. Viac informácií nájdete na www.grimmy.sk, alebo na https://www.facebook.com/grimmypresov.

Okrem veľkej vďaky našim trénerom, by sme radi poďakovali aj rodičom našich tanečníkov, keďže bez ich podpory, by sme celé „covid obdobie“ zvládali oveľa ťažšie. Veľa krát nás nakoplo len „obyčajné“ poďakovanie za to, čo všetko v tejto dobe robíme pre ich deti.

DISCO ONLINE CUP / 10. -17. 2.2021 – VÝSLEDKY vo FINÁLE
Slovenský a Tanečný pohár SZTŠ v tancoch IDO (1. KOLO)
**************************************************************
DVK Disco Dance (A) sólo dievčatá
1.miesto - CIGANOVÁ Timea
3.miesto - BENKOVÁ Nelli

HVK Disco Dance sólo
3.miesto - GIROVSKÁ Karin

JVK I Disco Dance (A) sólo dievčatá
6.miesto - KRAKOVSKÁ Liana

JVK II Disco Dance (A) sólo dievčatá
6.miesto - NOVOTNÁ Alex

DVK Disco Dance (B) sólo dievčatá
1.miesto -MATIOVÁ Lea

DVK Disco Dance (C) sólo dievčatá
2.miesto - HARANGOVÁ Michaela
3.miesto - TOMÁŠOVÁ Lia
5.miesto - TOMKOVÁ Veronika

DVK Disco Dance (D) sólo dievčatá
2.miesto - LEŠKOVÁ Liliana
10.miesto - FARKAŠOVÁ Ivana
14.miesto - MALÍKOVÁ Laura

MINI Disco Dance sólo
9.miesto - HARANGOVÁ Natália

DISCO ONLINE CUP vol.2 / 10. -31. 3.2021 – VÝSLEDKY vo FINÁLE
Slovenský a Tanečný pohár SZTŠ v tancoch IDO (2. KOLO)
*******************************************************************

DVK Disco Dance (A) sólo dievčatá
1.miesto - CIGANOVÁ Timea
3.miesto - BENKOVÁ Nelli

HVK Disco Dance sólo
2.miesto - GIROVSKÁ Karin
6.miesto - FEKOVÁ Tatiana

DVK Disco Dance (B) sólo dievčatá
4.miesto - MATIOVÁ Lea

JVK Disco Dance (C) sólo dievčatá
2.miesto - JAVORSKÁ Nevena

DVK Disco Dance (C) sólo dievčatá
2.miesto - TOMÁŠOVÁ Lia
6.miesto - HARANGOVÁ Michaela
8.miesto - TOMKOVÁ Veronika

DVK Disco Dance (D) sólo dievčatá
4.miesto - LEŠKOVÁ Liliana
7.miesto - FARKAŠOVÁ Ivana

MINI Disco Dance sólo
12.miesto - MACEJKOVÁ Natália

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK