Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Linky prešovskej MHD prechádzajú od mája na školský režim

MHD v Prešove bude od pondelka 3.5.2021 premávať podľa cestovného poriadku platného pre školský pracovný deň. Dopravný podnik mesta Prešov doplní aj vybrané školské spoje.

Dopravný podnik mesta Prešov v reakcii na návrat žiakov do škôl pripravil zmeny v cestovnom poriadku. V dôsledku obmedzení súvisiacich so šírením ochorenia COVID-19 premávali jednotlivé linky MHD celých 6 mesiacov v takzvanom prázdninovom režime. Od 3. mája 2021 však bude pre všetky spoje opäť platiť cestovný poriadok platný pre pracovný deň – školský. Pre žiakov, ktorí sa vrátili k prezenčnej výučbe, budú naďalej k dispozícii školské spoje, ktoré budú premávať v plnom rozsahu vrátane doplnených trás spojov A a M. Aktuálne odchody spojov nájdu cestujúci v cestovných poriadkoch na zastávkach MHD po novom v ľavom stĺpci.

DPMP sa rozhodol pre prechod na školský režim premávky v plnom rozsahu už od pondelka napriek tomu, že prešovský okres zatiaľ nie je v ružovej fáze, s ktorou súvisí aj zvýšená mobilita stredoškolákov. Cieľom je priniesť cestujúcim očakávaný komfort a vyhnúť sa ďalším zbytočným zmenám v cestovnom poriadku po prechode nášho okresu do ružovej fázy.

Prílohy
Cestovný režim
pdf
372,7 kB
Spoje
pdf
278,7 kB
Mohlo by Vás zaujímať
Zmena organizácie dopravy v Prešove počas uzávierky mosta na ulici Lesík delostrelcov
Mesto Prešov informuje všetkých účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy v meste Prešov pre začínajúcu sa rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od 16. marca 2024 od 5:00 hod.
Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté
Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.
Predajňa cestovných lístkov Družba bude dočasne zatvorená
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že predajňa cestovných lístkov Družba na Námestí Kráľovnej pokoja bude dočasne zatvorená.
DPMP ruší dopravnú obsluhu závodu BOSCH
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK