PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19670/linky_presovskej_mhd_prechadzaju_od_maja_na_skolsky_rezim.html

Linky prešovskej MHD prechádzajú od mája na školský režim

MHD v Prešove bude od pondelka 3.5.2021 premávať podľa cestovného poriadku platného pre školský pracovný deň. Dopravný podnik mesta Prešov doplní aj vybrané školské spoje.

Dopravný podnik mesta Prešov v reakcii na návrat žiakov do škôl pripravil zmeny v cestovnom poriadku. V dôsledku obmedzení súvisiacich so šírením ochorenia COVID-19 premávali jednotlivé linky MHD celých 6 mesiacov v takzvanom prázdninovom režime. Od 3. mája 2021 však bude pre všetky spoje opäť platiť cestovný poriadok platný pre pracovný deň – školský. Pre žiakov, ktorí sa vrátili k prezenčnej výučbe, budú naďalej k dispozícii školské spoje, ktoré budú premávať v plnom rozsahu vrátane doplnených trás spojov A a M. Aktuálne odchody spojov nájdu cestujúci v cestovných poriadkoch na zastávkach MHD po novom v ľavom stĺpci.

DPMP sa rozhodol pre prechod na školský režim premávky v plnom rozsahu už od pondelka napriek tomu, že prešovský okres zatiaľ nie je v ružovej fáze, s ktorou súvisí aj zvýšená mobilita stredoškolákov. Cieľom je priniesť cestujúcim očakávaný komfort a vyhnúť sa ďalším zbytočným zmenám v cestovnom poriadku po prechode nášho okresu do ružovej fázy.

 

Prílohy

Cestovný režim
pdf
372,7 kB
Spoje
pdf
278,7 kB
29.4.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Doprava | čítané: 694 krát