Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Prešovské škôlky sa tešia na deti aj počas letných prázdnin

Prešovské materské školy budú otvorené aj počas letných prázdnin. Rodičia si môžu už teraz pozrieť harmonogram ich prevádzky.

Počas mesiacov júl a august 2021 bude otvorených 19 materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov, a to podľa harmonogramu od 1. júla do 31. augusta 2021.

Harmonogram prevádzok jednotlivých materských škôl je zverejnený aj na webových stránkach jednotlivých materských škôl.

MŠ Bratislavská bude z dôvodu prebiehajúcich stavebných prác v termíne od 01.07.20201 do 29.08.2021 zatvorená. Otvorená bude od 30.08.2021.

Počas letných mesiacov júl a august sa z dôvodu dodržiavania prísnych hygienických a epidemiologických opatrení upúšťa od možnosti výberu materskej školy v rôznych mestských častiach. Materské školy budú otvorené len pre deti, ktoré sú prijaté do danej materskej školy.

Platba za školné počas mesiacov júl a august bude realizovaná v súlade s platným VZN č. 4/2021 o výške príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov, a to za jeden deň pobytu 10% z výšky mesačného príspevku, v súčasnosti je to suma 2 eur/deň.

Prílohy
Harmonogram prevádzky MS počas júl a august 2021
pdf
119 kB
Mohlo by Vás zaujímať
V UNIVERZITNEJ KNIŽNICI OTVORILI INTERAKTÍVNU VÝSTAVU KRESIEB O STRATENOM DEDIČSTVE NAŠICH PREDKOV
Prešov 06. marec 2024 – V Univerzitnej knižnici Prešovskej univerzity v Prešove (UK PU) sa 5. marca konala vernisáž kresieb prešovskej výtvarníčky a vysokoškolskej pedagogičky Ivety Polák Čuchtovej. Na výstave pod názvom Stratené dedičstvo autorka predstavuje 22 kresieb, zobrazujúcich známych i menej známych bohov slovanskej mytológie, približuje kultúru, predstavy o svete i spôsob života dávnych Slovanov.
Začalo sa prihlasovanie do Logickej olympiády pre najmenších
Organizátori ohlásili spustenie registrácie do 9. ročníka Logickej olympiády pre najmenších. Jej cieľom je rozvíjať logické myslenie a zručnosti, ktoré budú predškoláci potrebovať pri vstupe do školy. Registrácia do súťaže, ktorá je určená predškolákom zo slovenských, ale aj českých materských škôl, sa začala 28. februára a potrvá do 30. apríla 2024.
Župná SPŠE Prešov je tretia najlepšia stredná odborná škola v SR
Inštitút INEKO zostavil rebríček slovenských škôl za školský rok 2022/2023. V aktuálnom ročníku hodnotenia sa na popredné miesto znovu prebojovala Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove, ktorú zriaďuje Prešovský samosprávny kraj (PSK). Obhájila v ňom minuloročné tretie miesto. PSK má pritom v kategóriách gymnázií a SOŠ v TOP 10 až trojčlenné zastúpenie a medzi tridsiatkov najlepších celkovo sedem župných škôl.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK