PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19688/na_zimnom_stadione_pribudnu_nove_sedacky.html

Na zimnom štadióne pribudnú nové sedačky

Mesto Prešov podpísalo zmluvu na dodanie a montáž sedačiek na zrekonštruovanom zimnom štadióne. Ide o veľmi dôležitú súčasť vybavenia hokejovej haly, ktorá je potrebná pre úspešný začiatok extraligovej sezóny v Prešove.

Na zimný štadión v Prešov už čoskoro pribudnú nové sedačky v hľadisku. Celkovo pôjde približne o 3700 nových sedadiel, ktoré by mali byť kompletne namontované už začiatkom jesene, kedy v meste Prešov očakávame štart najvyššej hokejovej súťaže. „V roku 2018 sme spustili najväčšiu rekonštrukciu zimného štadióna od jeho vzniku s cieľom vytvoriť v Prešove modernú a bezpečnú halu, ktorá bude základom pre rozvoj prešovského hokeja. Pripravovaný návrat extraligy do nášho mesta po viac ako 20-tich rokoch by však nemal zmysel bez divákov, a preto chceme s inštaláciou nových sedadiel začať čo najskôr, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.“

Mesto Prešov získalo na nákup sedačiek dotáciu z Prešovského samosprávneho kraja v rámci Výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie pre rok 2020 „Výzva pre región“ vo výške 175 000 eur. Celková vysúťažená cena sedadiel vrátane ich montáže je 370 044,72 eur s DPH. Vďaka verejnému obstarávaniu sa tak podarilo ušetriť z mestského rozpočtu takmer 80 tisíc eur.

Nové sedadlá musia spĺňať všetky certifikované bezpečnostné kritériá. Všetky budú v tmavočervenom odtieni a budú rozdelené do troch kategórií na základné (približne 3550 kusov), nadštandardné (približne 135 kusov) a VIP (približne 17 kusov). Základné sedadlá budú sklopné bez lakťovej opierky s minimálnou celkovou výškou 800 mm. Nadštandardné sedadlá budú mať navyše spoločnú opierku a minimálnu celkovú výšku 850 mm. VIP sedadlá budú mať samostatnú bočnú lakťovú opierku, a taktiež opierku hlavy a držiak na pohár. Ich minimálna výška bude 1050 mm. Spoločným prvkom všetkých sedadiel bude akustická úprava zo spodnej strany sedáku.

Dodávateľom je spoločnosť PESMENPOL spol. s r.o. , ktorá sa stala víťazom verejnej súťaže. Dodávateľ sedadlá dodá a namontuje do hľadiska vrátane všetkých potrebných vysprávok.

 
7.5.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 1467 krát