Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Vytrvalý dážď komplikuje situáciu aj v Prešove a okolí, situáciu monitorujú hasiči a polícia

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu 2. stupňa pred povodňami pre okres Prešov. V teréne sú členovia DHZ mesta Prešov aj mestská polícia.

Vysoký stav rieky Torysa

Situáciu na vodných tokoch v meste Prešov od rána nepretržite monitorujeme prostredníctvom príslušníkov Mestskej polície Prešov. Mestskí policajti kontrolujú hladiny všetkých vodných tokov na území mesta - riek Torysa a Sekčov, Švábskeho potoka a Teriakovského potoka.

V lokalitách, kde voda zaplavila cestu, prípadne sa vyliala mimo koryta, zasahujú členovia Dobrovoľného hasičského zboru mesta Prešov. Hasiči zasahujú na Rúrkach, aj pri železničnom podjazde na Jilemnického ulici. V lokalite Vydumanec došlo k čiastočnému zatopeniu pozemkov pri rodinných domoch a pivničných priestorov niekoľkých domov. Na Palárikovej ulici spadol strom, v dôsledku čoho bola neprejazdná časť komunikácie. Strom už odstránili hasiči, ktorým poskytli súčinnosť aj príslušníci mestskej polície.

Momentálne nie je potrebné na území mesta Prešov vyhlásiť stupeň povodňovej aktivity. Ďalší postup však bude závisieť od vývoja počasia.

Vytrvalý dážď komplikuje situáciu aj v Prešove a okolí, situáciu monitorujú hasiči a políciaDopravný podnik mesta Prešov, a.s. zároveň upozorňuje cestujúcich, že z dôvodu zvýšenej hladiny rieky Sekčov a neprejazdnej cestnej komunikácie vo Finticiach premáva linka č. 21 v upravenej trase a je rozdelená na dve časti: oblasť mesta a Nižnej Šebastovej obsluhuje jeden autobus, oblasť Fintíc (cez Kapušany) obsluhuje druhý autobus. Prestup cestujúcich z linky č. 21 do oblasti Išľa smerom do Fintíc je zabezpečený na zastávke Vranovská. Cestujúci smerujúci z mesta do Fintíc nemusia prestupovať. V smere z Fintíc do mesta je možné prestúpiť na iné linky na zastávke Vranovská. Vodiči autobusov budú cestujúcich informovať o prestupe.

Z dôvodu neprejazdnej cestnej komunikácie na Kútoch a Surdoku (zvýšená hladina rieky Sekčov) premáva linka č. 41 až do odvolania v skrátenej trase, len po zastávku Koryto. Vodiči midibusov budú cestujúcich informovať o skrátení trasy.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK