PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19708/mesto_presov_podporuje_peticiu_za_vysporiadanie_pozemkov_vo_verejnom_zaujme.html

Mesto Prešov podporuje petíciu za vysporiadanie pozemkov vo verejnom záujme

Mesto Prešov sa pridalo k podpore petície za vysporiadanie pozemkov a prijatie legislatívy podporujúcej vysporiadavanie a vyplácanie pozemkov pod existujúcimi verejnými stavbami, verejnou zeleňou a dielami vybudovanými vo verejnom záujme štátom.

Vzťah k pozemkom predstavuje jednu zo závažných tém, ktorá trápi mnohé slovenské mestá a obce. Ide o dlhoročný problém, ktorý zatiaľ nemá jasné a relevantné riešenie, ktoré by bolo v prospech vlastníkov i samospráv. Mesto Prešov sa preto pridáva k celoslovenskej petícii s cieľom vytvoriť spoločný tlak a dosiahnuť vysporiadanie vzťahov k pozemkom z úrovne štátu. Petícia má zároveň poukázať aj na potrebu hľadania riešenia v oblasti špekulatívnych a pre pôvodných vlastníkov nevýhodných výkupov. Aj tento problém, ktorý nie je celkom viditeľný, je obrovský. S procesom usporadúvania pozemkových vzťahov a preukazovania vlastníckych práv k pozemkom sa bežne stretáva skoro každé mesto či obec. Pohnúť veci správnym smerom môžete aj vy, stačí k tomu Váš podpisu na petičnom hárku.

http://bit.ly/Peticia-vysporiadanie

Petíciu môžete zdieľať ďalej, aby sa táto problematika dostala k čo najširšiemu okruhu dotknutých ľudí a samospráv. Petícia je elektronická, podpisy však bude možné zbierať aj osobne.


 
26.5.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 654 krát