Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Pivovarsko-hradná sedemtisícovka prilákala cez sto bežcov

Po ročnej pauze sa mohli v nedeľu 13.júna konať vo Veľkom Šariši bežecké preteky Pivovarsko-hradná sedemtisícovka. Pretekov sa zúčastnilo 105 bežcov zo širokého okolia.

TS_pivovarsko_hradna_sedemtisicovka_2021_1.jpg
TS_pivovarsko_hradna_sedemtisicovka_2021_1.jpg

VEĽKÝ ŠARIŠ. Obľúbené bežecké podujatie Pivovarsko-hradná sedemtisícovka vo Veľkom Šariši napísalo dvadsiatu druhú kapitolu. Bežci sa zišli a utužili svoje priateľstvá. “Tento ročník je výnimočný aj tým, že nám prilákalo veľké množstvo bežcov, ale toto podujatie sa deje aj tým, že sme Európske mestečko športu 2021. Sme hrdí na tento titul, ktorý je na Slovensku udelený prvýkrát. Tešíme sa, že podujatie prilákalo veľa športovcov i divákov. Dúfam, že si od nás športovci odnášajú veľmi príjemné zážitky a kto tu bol prvýkrát, verím, že príde aj budúci rok, ” povedal primátor mesta Viliam Kall.

V kategórii ženy do 34 rokov zvíťazila Zuzana Gejdošová (26) z Popradu. “Behám často, no na týchto pretekoch vo Veľkom Šariši som prvykrát. Bolo to tu skvelé, takže ešte určite prídem. Najťažší na tomto behu bol kopec, ale tým, že išlo o 5 kilometrov, tak som si rozdelila sily. Vedela som, že cestou späť bude dole kopec, takže sa to dalo, ” povedala mladá bežkyňa, ktorá dráhu zdolala za 21 minút a 58 sekúnd.

Najlepších dekorovali primátor Veľkého Šariša Viliam Kall a vedúca odboru kultúry, športu a mládeže na Mestskom úrade vo Veľkom Šariši Mária Gáborová. “Minulý rok sa preteky kvôli pandémii nekonali, no sme radi, že tento rok sme ich mohli naplno odštartovať. Počasie nám prialo a už teraz sa tešíme na ďalší ročník, ” uviedla M. Gáborová. (ver)

VÝSLEDKY:

ženy F do 34 rokov -Zuzana Gejdošová (21:58)
ženy G do 49 rokov -Silvia Odelgová (23:57)
ženy H nad 50 rokov -Drahomíra Popracová (27:26)
muži A do 39 rokov- Dominik Jakubkovič (31:36)
muži B do 49 rokov- Tomáš Kamas (32:19)
muži B do 49 rokov -Ivan Kaľavský (1:02:28)
muži C do 59 rokov -Ján Polončák (34:02)
muži D do 69 rokov -Štefan Racz (21:39)
muži E nad 70 rokov -Anton Bosák (27:44)

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK