Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Obmedzenie premávky na trolejbusových linkách 4 a 8

Dopravný podnik mesta Prešov pristupuje od 23.6.2021 k obmedzeniu premávky na trolejbusových linkách č. 4 a č. 8. Tieto linky budú od stredy premávať v pracovných dňoch podľa cestovného poriadku pre prázdniny.

mesto Prešov.jpg

Po linke č. 38 prechádzajú na prázdninový režim predčasne aj ďalšie dve linky č. 4 a č. 8. Dôvodom tohto kroku DPMP je akútny nedostatok vodičov, ktorý pretrváva už niekoľko mesiacov. Aj napriek náboru nových vodičov MHD sa nám nedarí naďalej kompenzovať personálne výpadky, ktoré súvisia s aktuálnou epidemiologickou situáciou po druhej vlne pandémie a odlivom pracovnej sily. Momentálne je v rámci Dopravného podniku mesta Prešov práceneschopných 25 vodičov a do plného stavu chýba ďalších 12. V takejto nepriaznivej situácii nie je možné z prevádzkového hľadiska zabezpečovať plný režim premávky bez porušovania legislatívnych predpisov, a preto sme museli pristúpiť k uvedenému obmedzeniu vybraných liniek. Ostatné linky MHD prejdú na prázdninový režim premávky štandardne so začiatkom letných prázdnin - vo štvrtok 1. Júla 2021.

Všetkým cestujúcim sa ospravedlňujeme za spôsobené komplikácie a za znížený komfort pri cestovaní. V rámci našich prevádzkových možností budeme vypravovať prioritne klimatizované vozidlá na trolejbusových linkách a navýšime aj kapacitu na trolejbusovej linke č. 1, aby sme zabezpečili väčší komfort pre cestujúcich najmä v úseku centra mesta.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK