Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Na festival na Hrade Šariš mieri aj Muž so zajačími ušami

(PREŠOV, 26. jún 2021) Tohtoročný program festivalu plného neobyčajných zážitkov pod holým nebom - Filmová noc na hrade (FNNH) otvorí obľúbené AUTOkino. Prvou festivalovou ochutnávkou bude film, z ktorého Vám odpadnú uši.

Autor foto - Radoslav Hoppey.jpg

Začiatok multižánrového festivalu Filmová noc na hrade (FNNH) sa nezadržateľne blíži. Pestro vyskladané programové menu je zárukou, že fanúšikovia hradného festivalu sa majú na čo tešiť. Prvá filmová ochutnávka prichádza z dielne režiséra Martina Šulíka. Pôjde o slovenskú novinku Muž so zajačími ušami, ktorú ponúknu organizátori už 15. júla 2021 v tradičnom čase po zotmení o 21:30 hod. Film budete môcť sledovať priamo z pohodlia vášho auta v obľúbenom AUTOkine, ktoré sa tento rok sťahuje z lúky pod Hradom Šariš na nové miesto s väčšou kapacitou. Premietať sa bude pri Veľkom Šariši v mestskej časti Kanaš. Lístky sú k dispozícii cez ticketlive.sk.

Muž so zajačími ušami je komédiou o spisovateľovi, ktorý jedného dňa získa nečakaný dar. Podobne ako alterego z jeho poviedky počuje nielen to, čo ľudia hovoria, ale aj to, o čom premýšľajú. Pochopí, že si o sebe vytvoril falošnú predstavu a jeho rodina, priatelia a známi ho vnímajú úplne inak – ako samoľúbeho egoistu. Rozhodne sa to zmeniť.

„Páčilo sa mi, že je v ňom veľa tajomstva, páčilo sa mi, že som nevedela, čo si mám myslieť o hlavnej postave. Nebola som si istá, či je to skvelý chlapík a výborný spisovateľ, alebo - s prepáčením - malý hajzlík. Čo už hovorím, tak trochu, aj za moju postavu, keďže stvárňujem jeho bývalú manželku. Scenár je zvláštny, uletený, a to sa mi na ňom páči, “ opisuje herečka Zuzana Kronerová, ktorá stvárnila vo filme jednu z ústredných postáv.

Film odporúča aj Táňa Pauhofová, ktorá si v ňom zahrala postavu zmätenej tridsiatničky Simony. „Myslím, že dôvodov, prečo ísť na tento film, by mohlo byť niekoľko. Prvý je ten, že je to film Martinov s krásnym posolstvom a výbornými hercami v hlavných úlohách. Je to československý film, tie potrebujeme podporiť a radi podporujeme. A myslím si, že by mohol diváka pohladiť a obohatiť, “ zamýšľa sa známa herečka.

Vo filme si zahralo 41 hercov a nakrúcania sa zúčastnilo aj 12 zajacov. „Jedného z protagonistov budete môcť stretnúť aj osobne, priamo na lúke neďaleko hradného kopca. Ak ste zvedaví, kto to bude, neváhajte a príďte 15. júla do nášho AUTOkina. Je sa na čo tešiť, “ prezradil organizátor festivalu Peter Vlkovič.
***
AUTOkino pod hradom je sprievodným podujatím festivalu plného neobyčajných zážitkov pod holým nebom - Filmová noc na hrade (FNNH). Organizátori pripravili v poradí 9. ročník festivalu s nosnou témou KOMERCIA – UMENIE, dejiskom ktorého bude Hrad Šariš v okrese Prešov v termíne od 15. do 18. júla 2021. Festival sa uskutoční aj vďaka podpore Audiovizuálneho fondu a Prešovského samosprávneho kraja.

Autor foto - Martin smARTin Švec.jpg
Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešov podporí zber kuchynského odpadu
Všetky prešovské domácnosti dostanú od mesta špeciálne vedierka na zber biologického kuchynského odpadu. Prešov chce takto podporiť triedenie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu od zmesového komunálneho odpadu. Distribúcia 10-litrových vedierok začne už koncom februára.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Mestské zastupiteľstvo v Prešove posilní poslankyňa Zuzana Ondrejčáková
Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.
Mesto a Krajské múzeum deklarujú úzku spoluprácu
V pondelok 11. marca podpísali memorandum o spolupráci mesto Prešov a Krajské múzeum v Prešove. Deklarovali tak najmä vôľu na úzke partnerstvo pri budúcich expozíciách dejín Prešova. V roku 2024 by mali byť výsledkom tejto spolupráce minimálne dva dôležité projekty.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK