PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19748/do_centra_presova_sa_po_dvoch_rokoch_vracia_oblubene_trhovisko.html

Do centra Prešova sa po dvoch rokoch vracia obľúbené trhovisko

Mesto Prešov opäť otvorilo trhovisko s čerstvým sezónnym ovocím a zeleninou na Weberovej ulici. Trhovisko bude fungovať každý pracovný deň v časoch od 6:00 do 15:00 hod. a v soboty od 6:00 do 13:00 hod.
obr. 6.jpg

Obľúbené trhovisko v centre Prešova od 25. júna 2021 opäť slúži verejnosti. Pôvodné trhovisko v tejto lokalite fungovalo dlhé roky, pričom posledná sezóna bola ukončená v septembri 2019. Obnovené trhovisko je situované opäť na Weberovej ulici v blízkosti miesta, kde boli predajné stánky aj v minulosti. K dispozícii je spolu 20 stánkov, v ktorých budú predajcovia ponúkať predovšetkým ovocie a zeleninu.

„Trhovisko neodmysliteľne patrí do centra nášho mesta o čom svedčí aj dopyt obyvateľov, ktorým predajné stánky s čerstvou zeleninou a ovocím veľmi chýbali. Touto cestou sa chcem poďakovať za spoluprácu aj OC Novum, ktoré nám poskytlo priestory, aby sme mohli zriadiť toto dočasné trhovisko, nakoľko svoju vlastnú tržnicu zatiaľ nevybudovali, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Priestory kde sú umiestnené stánky si mesto Prešov prenajalo od OC Novum do konca roka 2021 za symbolické 1 euro. Prevádzkovateľom trhoviska budú Technické služby mesta Prešov. Návštevníci trhoviska môžu využiť bezplatné parkovanie počas pracovného týždňa na 3 hodiny denne a cez víkend až na 5 hodín.

 
25.6.2021 | Autor: Mgr. Vladimír Tomek | Mesto Prešov | čítané: 964 krát