PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19761/pivny_festival.html

Pivný festival

Sme naozaj šťastní, že aj tento rok sa napriek existujúcim opatreniam otvoria brány Pivného festivalu. Od štvrtka 29. júla do nedele 22. augusta Vás pozývame do 4 SPORT Areálu (bývalý Jazdecký areál), kde si po roku opäť vychutnáte spoločnosť priateľov a známych, posedíte si pri výbornom pive a ochutnáte tradičné grilované a pečené špeciality.
fbcover_muzi_partneri-1.jpg

Vzhľadom na obmedzenia týkajúce sa max. počtu návštevníkov festivalu, predĺžili sme jeho trvanie aj tento rok na 25 dní, takže posledné pivo načapujeme v nedeľu 22. augusta.

Ďakujeme všetkým výrobcom a distribútorom piva, ktorí aj v tejto neľahkej situácii prijali naše pozvanie a pomohli nám tak ponúknuť počas festivalu návštevníkom viac ako 80 druhov piva, vrátane viacerých špeciálov, alko aj nealko siderov a radlerov z domácej produkcie, Čiech a Moravy, ale aj Nemecka či Anglicka. Okrem známych značiek, ktoré u nás každoročne nájdete, tento rok pribudli malé remeselné pivovary zo Slovenska - Galgan, Martins, ale aj z Čiech - Břeclav či Krakonoš. Samozrejme nebude chýbať domáce pivo organizátora – Koňar 10°, Koňar 12° a Koňar 14°Porter Jahoda, ktoré pre Vás nechávame variť už druhú sezónu.

V rámci festivalovej gastronómie si návštevníci budú môcť vybrať z pestrého sortimentu pivných špecialít, ktoré budeme ponúkať na výdajnom mieste v rámci veľkoplošného stanu na hlavnej spevnenej ploche.

Celý festival (pivné stánky aj predaj jedál) bude práve kvôli vyššie uvedeným opatreniam tento rok sústredený v troch veľkoplošných stanoch na hlavnej spevnenej ploche, oproti ktorej bude postavené veľkoplošné pódium, kde okrem iného uvidíte ElevenHill, Kabát Revival, José Garciu, Basawell, BB Country či ĽH Pridaň.

V rámci festivalu sa každý týždeň uskutoční Pivný PUB Quiz, tešiť sa môžete aj na filmové predstavenie a hlavne NOVINKU – Neoficiálne majstrovstvá mesta Prešov v „Človeče nehnevaj sa“. Základné kvalifikačné kolá turnaja sa budú hrať počas víkendov, víťazi postupujú do finále, ktoré sa uskutoční poslednú festivalovú sobotu 21. augusta . Podrobnosti o systéme turnaja, ako podmienky účasti a spôsob prihlasovania účastníkov budú uvedené FCB stránke Prešovský pivný festival a Instagrame @festivalpivny.

Pre malých návštevníkov, ale aj "večné deti" máme pripravené kolotoče a množstvo atrakcií.

Minulý rok sme po prvý krát na festivale použili bezhotovostný platobný systém NFCtron – platba nabíjateľným čipom, ktorý sa u návštevníkov festivalu stretol s pozitívnym ohlasom a stal sa tak súčasťou festivalu na ďalšie ročníky.

Príjemné posedenie poskytne návštevníkom festivalu aj terasa „Pivárne pri trati“ s kapacitou 120 miest, s bohatou ponukou grilovaných špecialít a pív, za ktoré bude možné platiť eurami.

Prinášame Vám kompletný program festivalu.

Sledujte nás aj naďalej na FCB a InstagrameJ

 
27.7.2021 | Autor: Daniela Basalová, Ing. | Kultúra a voľný čas | čítané: 4658 krát