Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Žiaci ZŠ Československej armády sa učia v špecializovaných učebniach

Mesto Prešov vďaka podpore Európskej únie postupne skvalitňuje vyučovací proces v základných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Žiakom a učiteľom v ZŠ Československej armády už robia radosť nové špecializované učebne.

ČS 8.png

V nových špecializovaných učebniach sa žiakom uľahčí získavanie praktických zručností v technických a prírodovedných predmetoch. Počas výučby v nových odborných učebniach budú mať žiaci možnosť pochopiť teóriu v praxi, prejsť od abstraktného myslenia ku konkrétnemu, lepšie pochopiť učebnú látku, pojmy, súvislosti a prepojenia s praxou.

V rámci projektu bola zrevitalizovaná technická učebňa, zriadené prírodovedné laboratórium chémie a zrealizované boli aj nevyhnutné stavebné úpravy.

V učebni techniky a prírodovednom laboratóriu chémie nájdu žiaci všetko potrebné na upevnenie si vedomostí v praxi. Súčasťou učební sú univerzálne meracie prístroje, spájkovačky, digitálna váha, sada laboratórnych prístrojov a zariadení, sada laboratórneho skla a pomôcok, dielenské náradie s príslušenstvom a iné.

V učebni techniky nechýbajú ani kovové skrine na odkladanie náradia, špeciálne upravené pracovné stoly pre žiakov na obrábanie kovu a dreva, stoličky a náradie. V prírodovednom laboratóriu chémie je vyhradené aj laboratórne pracovisko pre učiteľa a pribudla bezpečnostná skriňa na uskladnenie chemických látok.

V rámci nevyhnutných stavebných úprav boli vymenené interiérové dvere, svietidlá, elektrické zásuvky a vypínače, keramické obklady, vodovodné batérie a pribudli aj nové podlahy.

Zhotoviteľom stavby je Ing. Miroslav Mularčík - MOVYROB. Celkový rozpočet projektu je 58 656,14 €. Z toho EÚ zdroje v rámci IROP sú vo výške 55 723,33 EUR. Mesto Prešov sa na výstavbe učební podieľalo 5% spolufinancovaním. Z vlastných zdrojov tak uhradí 2 932,81 EUR.

V najbližších týždňoch budú odovzdané do užívania špecializované učebne na ďalších 5 prešovských základných školách - ZŠ Bajkalská, ZŠ M. Nešpora, ZŠ Važecká, ZŠ Šmeralova a ZŠ Májové námestie. Okrem 2 dokončených učební na ZŠ Čsl. armády tak bude obnovených ďalších 12 špecializovaných učební.

ČS 1.png
ČS 2.png
ČS 3.png
ČS 4.png
ČS 5.png
ČS 6.png
ČS 7.png
ČS 9.png
ČS 10.png
ČS 11.png
ČS 12.png
ČS 13.png
ČS 14.png
ČS 15.png
ČS 16.png
ČS 17.png
ČS 18.png
ČS 19.png
ČS 20.png
ČS 21.png
ČS 22.png
ČS 23.png
ČS 24.png
ČS 25.png
ČS 26.png
ČS 27.png
Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešov podporí zber kuchynského odpadu
Všetky prešovské domácnosti dostanú od mesta špeciálne vedierka na zber biologického kuchynského odpadu. Prešov chce takto podporiť triedenie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu od zmesového komunálneho odpadu. Distribúcia 10-litrových vedierok začne už koncom februára.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Mestské zastupiteľstvo v Prešove posilní poslankyňa Zuzana Ondrejčáková
Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.
Mesto a Krajské múzeum deklarujú úzku spoluprácu
V pondelok 11. marca podpísali memorandum o spolupráci mesto Prešov a Krajské múzeum v Prešove. Deklarovali tak najmä vôľu na úzke partnerstvo pri budúcich expozíciách dejín Prešova. V roku 2024 by mali byť výsledkom tejto spolupráce minimálne dva dôležité projekty.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK