Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Žiaci ZŠ Československej armády sa učia v špecializovaných učebniach

Mesto Prešov vďaka podpore Európskej únie postupne skvalitňuje vyučovací proces v základných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Žiakom a učiteľom v ZŠ Československej armády už robia radosť nové špecializované učebne.

ČS 8.png

V nových špecializovaných učebniach sa žiakom uľahčí získavanie praktických zručností v technických a prírodovedných predmetoch. Počas výučby v nových odborných učebniach budú mať žiaci možnosť pochopiť teóriu v praxi, prejsť od abstraktného myslenia ku konkrétnemu, lepšie pochopiť učebnú látku, pojmy, súvislosti a prepojenia s praxou.

V rámci projektu bola zrevitalizovaná technická učebňa, zriadené prírodovedné laboratórium chémie a zrealizované boli aj nevyhnutné stavebné úpravy.

V učebni techniky a prírodovednom laboratóriu chémie nájdu žiaci všetko potrebné na upevnenie si vedomostí v praxi. Súčasťou učební sú univerzálne meracie prístroje, spájkovačky, digitálna váha, sada laboratórnych prístrojov a zariadení, sada laboratórneho skla a pomôcok, dielenské náradie s príslušenstvom a iné.

V učebni techniky nechýbajú ani kovové skrine na odkladanie náradia, špeciálne upravené pracovné stoly pre žiakov na obrábanie kovu a dreva, stoličky a náradie. V prírodovednom laboratóriu chémie je vyhradené aj laboratórne pracovisko pre učiteľa a pribudla bezpečnostná skriňa na uskladnenie chemických látok.

V rámci nevyhnutných stavebných úprav boli vymenené interiérové dvere, svietidlá, elektrické zásuvky a vypínače, keramické obklady, vodovodné batérie a pribudli aj nové podlahy.

Zhotoviteľom stavby je Ing. Miroslav Mularčík - MOVYROB. Celkový rozpočet projektu je 58 656,14 €. Z toho EÚ zdroje v rámci IROP sú vo výške 55 723,33 EUR. Mesto Prešov sa na výstavbe učební podieľalo 5% spolufinancovaním. Z vlastných zdrojov tak uhradí 2 932,81 EUR.

V najbližších týždňoch budú odovzdané do užívania špecializované učebne na ďalších 5 prešovských základných školách - ZŠ Bajkalská, ZŠ M. Nešpora, ZŠ Važecká, ZŠ Šmeralova a ZŠ Májové námestie. Okrem 2 dokončených učební na ZŠ Čsl. armády tak bude obnovených ďalších 12 špecializovaných učební.

ČS 1.png
ČS 2.png
ČS 3.png
ČS 4.png
ČS 5.png
ČS 6.png
ČS 7.png
ČS 9.png
ČS 10.png
ČS 11.png
ČS 12.png
ČS 13.png
ČS 14.png
ČS 15.png
ČS 16.png
ČS 17.png
ČS 18.png
ČS 19.png
ČS 20.png
ČS 21.png
ČS 22.png
ČS 23.png
ČS 24.png
ČS 25.png
ČS 26.png
ČS 27.png
Mohlo by Vás zaujímať
Preventívne protipožiarne kontroly v Prešove
Mesto Prešov informuje občanov, že od 15. júla 2024 do 6. decembra 2024 budú podľa zákona č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi na území mesta Prešov vykonávané preventívne protipožiarne kontroly. Pracovníci vykonávajúci kontrolu sa preukážu osobitným poverením.
Špeciálne umývacie vozidlo na smetné nádoby už aj v Prešove
Technické služby mesta Prešov, a.s. pravidelne obnovujú svoj vozový park, do ktorého pribudla novinka, a to špeciálne vozidlo na umývanie nádob, a to nielen nádob na kuchynský odpad, ale aj nádob na zmesový komunálny odpad. Na Slovensku je len 10 kusov takýchto vozidiel.
Dni dobrej správy v Prešove
Združenie Aglow Slovakia pozýva malých aj veľkých na Dni dobrej správy, ktoré sa uskutočnia v dňoch 23. až 27. júla v Prešove.
#PrešovUnlimited: Oslava umenia a dialógu pre nádej
Delegácia vlády Katalánska v strednej Európe a mesto Prešov vás pozývajú od 17. júla do 11. augusta na jedinečný projekt kultúrnej výmeny: #PrešovUnlimited, ktorý sa uskutoční v Mestskej galérii Caraffka. Cieľom tejto iniciatívy je podporiť vzájomné porozumenie a uznanie prostredníctvom médií a dialógu, čo je metóda vyvinutá európskou umelkyňou Beate Winkler.
Prešov zdobí viac ako 10 000 letničiek a trvaliek
Prešov hrá pestrými farbami vysadených letničiek a trvaliek. Tento rok naše mesto zdobí viac ako 10 000 kusov.
Dočasné zrušenie parkovania bicyklov v predstaničnom priestore
Mesto Prešov informuje majiteľov bicyklov, ktoré sú uložené v predstaničnom priestore, aby ich pre stavebné práce dočasne odparkovali na inom mieste.
Mesto obnovuje pomník Alexandra Duchnoviča
Reštaurácia súsošia a pomníka významného rusínskeho národného buditeľa Alexandra Duchnoviča má za sebou prvú fázu. Počas nej sa reštaurátorské práce sústreďovali na samotné súsošie. Pokračovať sa bude ďalej v opravách podstavca.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK