PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19832/cyklisti_mozu_na_vybranych_uliciach_v_centre_presova_jazdit_v_oboch_smeroch.html

Cyklisti môžu na vybraných uliciach v centre Prešova jazdiť v oboch smeroch

Na jednosmernej Jarkovej ulici a ďalších siedmich uliciach v centre Prešova môžu cyklisti od septembra jazdiť obojsmerne. Mesto už na Jarkovej a na okolitých uliciach osadilo príslušné dopravné značenie. Cieľom je zvýhodniť cyklistov v centre mesta.
Cyklisti 3.jpg

Novo zrekonštruovanú Jarkovú ulicu v historickom centre mesta začalo hneď po dokončení stavebných prác využívať množstvo motoristov, chodcov aj cyklistov. V celej dĺžke ulice, v úseku od križovatky s Weberovou ulicou, platí maximálna povolená rýchlosť 30 km/h a jednosmerná premávka. Doteraz to platilo aj pre cyklistov a kolobežkárov, tí však majú od septembra možnosť obojsmernej jazdy. Na všetkých križovatkách na ulici už pribudlo nové dopravné značenie, ktoré povoľuje protismernú jazdu cyklistov po celej Jarkovej.

Táto novinka, vrátane príslušného dopravného značenia, sa týka aj ďalších siedmich ulíc v centre mesta. Cyklisti tak môžu jazdiť v oboch smeroch na Hlavnej, Weberovej, Baštovej, Tkáčskej, Jarkovej, Floriánovej, Suchomlynskej a Šarišskej ulici. Mesto Prešov pristúpilo k tomuto kroku v snahe podporiť preferenciu nemotorovej dopravy a zvýhodniť cyklistov v centre a okolí.

V snahe zachovať čo najvyššiu bezpečnosť pre všetkých účastníkov premávky bude na Jarkovej ulici aj naďalej platiť obmedzenie rýchlosti na 30 km/h. Všetkých účastníkov cestnej premávky preto žiadame, aby jazdili ohľaduplne a rešpektovali sa navzájom.

 
24.9.2021 | Autor: Mgr. Vladimír Tomek | Mesto Prešov | čítané: 1378 krát