PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19838/svetovy_pohar_v_budapesti_priniesol_presovskym_panterom_4_medaily.html

Svetový pohár v Budapešti priniesol prešovským Panterom 4 medaily

Pandemicky oklieštená sezóna nepriniesla slovenským kickboxerom mnoho príležitostí na preverenie síl na medzinárodnej úrovni. O to viac ocenili Svetový Pohár v Budapešti, ktorý sa konal od 17. do 19. 9. Samozrejme, stopu plánovali zanechať aj prešovskí Panteri.
KB 9.jpg

Zostava 9 bojovníkov priniesla množstvo príležitostí na úspech, no veľký úspech bolo potrebné najprv vybojovať. Najväčší úspech zaznamenali prešovskí reprezentanti na tatami. Najväčší úspech z našej výpravy zaznamenal Marek Karlík v kategórii Kick Light do 74kg, keď si odniesol striebornú medailu. V úspešnom ťažení tatamistov pokračovali bronzmi Lucka Fecková v kategórii Kick Light do 55kg, Nina Podracká v Kick Light do 50kg. Úspešnú reprezentáciu zakončil opäť Marek Karlík bronzom v Light Contact do 74kg.

Medailu si síce neodniesli, no určite s množstvom zážitkov a skúseností opustili hlavné mesto Maďarska Jakub Tomáš, Rastislav Hric, Stela Levická, Daniel Paločko, Viktória Kažiková a Miroslava Potocká. Ak situácia dovolí, už čoskoro by sa mnohí z nich mohli predstaviť na Majstrovstvách Európy Kadetov a Juniorov, poprípade Majstrovstvách Sveta Seniorov. Nateraz sa však opäť vrátia do Prešovského Olympijského Tréningového Centra aby doladili formu, zlepšili čo môžu, a pripravili sa na najbližšie súboje.

 
29.9.2021 | Autor: Jozef Kolozsy | Šport | čítané: 1861 krát