Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Prešovskí volejbalisti doma zdolali Prievidzu

Prešov, 16. 10.2021 (Športová hala Prešovskej univerzity v Prešove)

volejbal 1.jpg

V zápase sobotňajšieho 4. kola základnej časti volejbalovej extraligy mužov sa z víťazstva tešilo domáce družstvo. Hráči VK MIRAD UNIPO Prešov si poradili s VK OSMOS Prievidza 3:1 (25:18, 25:20, 20:25, 28:26), keď po dvoch jasných setoch museli v závere odvracať hrozbu tajbrejku.

Hráčom zápasu sa stal prešovský nahrávač Peter Porubský. Na strane hostí to bol najviac bodujúci hráč, smečiar Michal Kilian, ktorý nazbieral 21 bodov. Domáci univerzál Patrik Lamanec pomohol svoju tímu 20-timi bodmi.

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Rád by som povedal, že som spokojný aspoň s výsledkom, ale žiaľbohu strata toho jedného setu a záver mrzí. Prievidza nastupovala v priebehu každého zápasu v trošku inom zložení. Nedalo sa na nich takticky pripraviť. Venovali sme sa sideoutom. Obranu sme dnes mali katastrofálnu. Jednak na sieti, jednak v poli. Týždeň sme to netrénovali a zrazu sa to všetko zabudlo. Nie som spokojný, ale máme čas a priestor sa pripravovať. Čaká nás ťažšie obdobie, v ktorom budeme hrávať viac zápasov v rade, napríklad utorok-sobota, štvrtok-sobota, musíme sa na to adekvátne pripraviť.“

Rostislav Chudík, tréner VK OSMOS Prievidza: „Gratulujem súperovi, trošku smoly šťastia na jeho strane. Na našej smoly. Niektoré veci nám nevyšli. Netrénujeme úplne ideálne, ale myslím si, že volejbal bol na oko diváka dobrý. Ešte tam bolo viacej taktických chýb. Na to, že dnes nahrával sedemnásťročný Paťo Kudra v podstate celý zápas a naša hra stojí zatiaľ na tej neskúsenosti troch hráčov. Mišo Kilian na účku, tam to ešte len skúšame. Viliam Fejt sa učí hrať volejbal. Myslím si, že sme predviedli solídny výkon. Bojovali sme. Miňo Javočík a Kubo Hukel sú skúsenejší hráči, potiahli ten tím. Narobili sme trošku stresov súperovi, ktorý bol favoritom. Akurát ma mrzí, že to je už asi štvrtá koncovka, ktorú sme takýmto spôsobom prehrali so silnejšími súpermi. My v Prievidzi začíname len budovať a vracať ten tím do základnej polohy a snažíme sa z toho polo profesionálu trošku vyjsť a uvidíme čo bude v januári.“

Rozhodovali: Martin Smolko, Peter Tiňo

volejbal 2.jpg
volejbal 3.jpg
volejbal 4.jpg
volejbal 5.jpg
volejbal 6.jpg
volejbal 7.jpg
volejbal 8.jpg
volejbal 9.jpg
volejbal 10.jpg
volejbal 11.jpg
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK