PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19872/nemocnicny_areal_zacina_obsluhovat_nova_linka_mhd__spitalska_mapka.html

Nemocničný areál začína obsluhovať nová linka MHD – špitáľska mapka

Dopravný podnik mesta Prešov spustil novú autobusovú linku, ktorá od 21.10.2021 obsluhuje celý areál Fakultnej nemocnice J. A. Reimana v Prešove. Autobusová linka s číslom 20 je prvou linkou MHD, ktorá zachádza priamo k prešovskej nemocnici, a preto si vyslúžila aj špeciálne pomenovanie „špitáľska mapka“.
MHD 25.png

Nová linka MHD č. 20 poslúži všetkým, ktorí sa potrebujú dostať priamo do areálu nemocnice, kde pribudnú 3 nové zastávky. Ďalšia zastávka bude zriadená pri RÚVZ. Takzvaná špitáľska mapka bude premávať počas pracovných dní po okružnej trase: Trojica – Na Hlavnej – Grešova – RÚVZ – Onkologický pavilón – Monoblok, Interné oddelenie – Pediatria – Vajanského – Trojica. Všetky zastávky budú obsluhované midibusom počas pracovných dní medzi 6:00 a 15:30 hod. v pravidelnom intervale každých 20 minút.

„ Do prešovskej nemocnice každý deň prichádzajú stovky ľudí, ktorým chceme prostredníctvom novej linky MHD zjednodušiť prístup do tohto areálu. Peší presun z najbližšej autobusovej zastávky na Hollého ulici a späť spôsoboval komplikácie najmä starším a zdravotne znevýhodneným pacientom. Odteraz sa môžu občania pohodlne odviezť midibusom priamo k monobloku alebo k onkologickému pavilónu. Verím, že špitáľska mapka bude atraktívnou alternatívou aj pre tých, ktorí využívajú na presun do nemocnice autá a novozriadená linka prispeje k odľahčeniu parkovísk v nemocničnom areáli, “ uviedla primátorka mesta Prešov, Andrea Turčanová.

Nemocničný areál začína obsluhovať nová linka MHD – špitáľska mapka Okruh špitáľskej mapky s ôsmimi zastávkami má celkovo 4,3 kilometra a za jeden deň ním prejde 19 spojov, na ktorých sa budú striedať tri vozidlá.

V súvislosti so zavedením premávky linky č. 20 dôjde aj k úprave cestovných poriadkov liniek č. 41 a 42. Nové cestovné poriadky nájdete v prílohe.

 
22.10.2021 | Autor: Mgr. Vladimír Tomek | Mesto Prešov | čítané: 1588 krát