PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19878/majitelia_gastro_prevadzok_mozu_aj_tento_rok_poziadat_o_predlzenie_povoleni_na_umiestnenie_teras.html

Majitelia gastro prevádzok môžu aj tento rok požiadať o predĺženie povolení na umiestnenie terás

Majitelia kaviarní a gastro prevádzok v Prešove budú môcť prevádzkovať svoje terasy a letné sedenia aj po 1. novembri. Mesto im v prípade záujmu predĺži platnosť rozhodnutí o umiestnení terasy a sedenia na pešej zóne a na priľahlých uliciach. Radnica im rovnako ako počas letných mesiacov odpustí mesačné poplatky.
gastro.jpg

Pandemická situácia na celom Slovensku sa naďalej zhoršuje a výnimkou nie je ani náš okres. Farba prešovského okresu v rámci Covid Automatu sa od 25.10.2021 zmení z červenej na bordovú, čo bude znamenať aj sprísnenie aktuálnych opatrení. Mesto Prešov sa preto opäť rozhodlo pomôcť podnikateľom v oblasti gastro priemyslu, ktorí výrazne pociťujú dopady silnejúcej tretej vlny pandémie. Maximálne počty ľudí v prevádzkach budú od pondelka ešte výraznejšie obmedzené a zatvorenie terás by preto mohlo byť pre mnohé podniky likvidačné.

Mesto Prešov chce podobne ako vlani podať pomocú ruku všetkým majiteľom a prevádzkovateľom terás či sedení a ponúka im možnosť ponechať otvorené všetky terasy až do januára 2022. Radnica im rovnako ako počas uplynulého roka odpustí aj poplatok za umiestnenie terás alebo sedení. „Keď sme počas minulej jesene sledovali narastajúce čísla nakazených a sprísňujúce sa opatrenia, všetci sme verili, že tento rok bude situácia lepšia. Žiaľ, koronavírus neustupuje a my musíme urobiť všetko preto, aby sme prevádzkovateľom reštaurácií a kaviarní pomohli prekonať ďalšie náročné obdobie, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

V prípade, že prevádzkovatelia terás sa rozhodnú ponechať svoju terasu alebo sedenie na území mesta Prešov otvorené aj po 31. októbri 2021, stačí ak vyplnia žiadosť. Formulár, ktorý sa nachádza v prílohe správy, je potrebné zaslať do 31.10.2021 na e-mailovú adresu kc@presov.sk.

Prevádzkovatelia zariadení v centre mesta, na území Pamiatkovej rezervácie Prešov, ktorí majú záujem v období od 24.11.2021 do 10.01.2022 umiestniť sedenie (stôl a stoličky) pred svojou prevádzkou, môžu zaslať žiadosť do 8.11.2021. Podmienkou je, aby bolo sedenie rozložené maximálne v šírke objektu, aby nebol obmedzený vchod do prevádzky a aby bola dodržaná priechodnosť chodníka v zmysle platnej legislatívy (1,5 metra). Sedenie nemôže obsahovať ďalšie doplňujúce zariadenia (žiadne opláštenie, prekrytie sedenia, umiestnenie reklamných zariadení). Denné sedenia budú umiestnené v súlade s prevádzkovým časom. Mimo tohto času musia byť zložené. Formulár, ktorý sa nachádza v prílohe správy, je potrebné zaslať do 8.11.2021 na e-mailovú adresu kc@presov.sk.

 
25.10.2021 | Autor: Mgr. Vladimír Tomek | Mesto Prešov | čítané: 794 krát