Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Marek Karlík s tretím seniorským titulom Majstra Sveta. S medailou sa vracia aj Lucia Fecková

Talianske Lido di Iesolo sa na celý týždeň od 18. do 24. 10. stalo dejiskom WAKO Majstrovstiev sveta v Kickboxe. 1500 zápasníkov z 69 krajín prišlo zabojovať o nové víťazstvá, a medzi nimi nechýbala ani početná slovenská výprava, vrátane prešovských Panterov.

4 prešovčania mali medailové ašpirácie a jednu veľkú výhodu. Na juh Európy s nimi vycestoval aj ich klubový tréner Jozef Kolozsy, ktorý okrem Prešovských Panterov trénuje aj národnú reprezentáciu.

Nováčikom na Majstrovstvách Sveta bol Jakub Tomáš. Nádejný slovenský reprezentant v kickboxe ale aj teakwonde nastúpil v kategórii point fighting, no hneď v prvom zápase nestačil na Santiaga z Guatemaly. S prázdnymi rukami však určite neodchádza, a už teraz sa teší na ďalšie výzvy.

V ringu sa predstavila Viktória Kažiková. Náročný zápas proti američanke Taylorovej síce dopadol v jej prospech a znamenal teda postup do štvrťfinále, no priniesol aj veľmi nepríjemnú situáciu. V jednej chvíli sa totiž prešovčanke zachytila ruka do ringových šnúr čo okamžite využila súperka a spôsobila našej reprezentantke nepekné zranenie hlavy. Napriek tomu, že rozhodca usúdil, že zákrok bol v poriadku, Viktória sa rozhodla nenastúpiť na ďalšie zápasy ale radšej navštívila miestnu nemocnicu kde jej urobili potrebné vyšetrenia. Z Talianska si tak namiesto medaile odváža nepekný škrabanec na tvári, ale aj chuť bojovať v ďalších zápasoch.

Úplne prvá sa na šampionáte predstavila Lucia Fecková, a to nad Rakušankou Pavkovics. Vo víťaznej vlne začala, a pokračovala až do semifinále. V kategórii kicklight nestačila na Bulharku Boleva a zo šampionátu si odváža bronzovú medailu. Šťastie skúsila aj v light contact-e, no Rakúšanka Stacher ju nepustila ďalej. Bronzová medaila je však veľký úspech a Lucka sa tak vracia domov s pocitom dobre odvedenej práce.

Najväčšie očakávania sa však sústredili na obhajcu titulu a dvojnásobného majstra sveta Mareka Karlíka. Napriek tomu, že hneď v prvom zápase v light contact prehral s Rusom Kiirevom, jeho chvíle boli ešte len pred ním. V kategórii kicklight postupne nedal šancu súperom z Grécka, Lichtenštajnska a Ukrajiny čo ho priviedlo až do finále. Očakávania boli veľké, no azda nik nečakal tak jednoznačné víťazstvo a Marko Perovič zo Slovinska skutočne nemal nárok. Prešovčan si tak odváža domov ďalšiu trofej a v poradí tretí titul Majstra Sveta.

Výsledky Slovenskej reprezentácie:

1 zlatá, 4 strieborné a 7 bronzových medailí na MS 2021 v talianskom Jesolo Lido, to je záverečný účet reprezentantov SR.
Zlato získal Marek Karlík (3 v rade za sebou).
Striebro vybojovali Milan Kratochvíla, Monika Chochlíková, Skarleta Korcová a Vladimír Dudinský.
Bronz domov odvážajú Alexandra Filipová, Lucia Fecková, Dominika Sakáčová, Sebastián Fapšo, Zuzana Klačanská, Skarleta Korcová a Vladimír Dudinský. Gratulujeme všetkým!

Ďakujeme za reprezentáciu medailistom, ale aj ostatným reprezentantom, ktorým chýbal kúsok športového šťastia. Dobrú robotu odviedli kouči a taktiež slovenskí rozhodcovia. Úspešná výprava sa vracia dnes večer na Slovensko.

Už o dva týždne, v dňoch 6. -13.novembra 2021 budú na WAKO Majstrovstvách Európy reprezentovať Slovensko juniori a starší kadeti, kde nebudú chýbať aj Panteri Martin Gurka a Miroslava Potocká.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Jarná časť dostala zelenú!
Presne tri mesiace trval zimný spánok v mužskej regionálnej 3b Hokejbalovej lige VÝCHOD, no počasie sa snáď už umúdrilo a tak už nič nebránilo tomu, aby si hokejbalu chtivá partia opäť skrížila hokejky na ihriskách v Prešove a Trebišove.
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Tatran Prešov postúpil do štvrťfinále Európskeho pohára EHF
Dokázali to! Hádzanári Tatrana Prešov postúpili do štvrťfinále Európskeho pohára EHF, keď v odvetnom stretnutí proti islandskému tímu FH Hafnarfjördur zmazali päťgólové manko z prvého súboja (30:35) a po víťazstve 31:23 (15:13) sa tešia z postupu medzi osem najlepších tímov celej súťaže.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK