Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Prešovskí volejbalisti vstúpili do pohára domácou prehrou, odveta o 3 týždne na Myjave

V stredu sa odohrali úvodné zápasy 1. kola Slovenského pohára vo volejbale mužov sezóny 2021/2022. Podľa žrebu, ktorý sa odohral v sídle Slovenskej volejbalovej federácie obhajcovia triumfu z Prešova vyzvali hráčov Myjavy. Prešovčania uhrali v domácom prostredí proti zverencom trénera Martina Pipu len jeden set po výsledku 1:3 (23:25, 25:18, 19:25, 22:25).

prešov_3.jpg

V prvom zápase o putovnú trofej Štefana Pipu sa hráčom zápasu v domácom družstve stal skúsený matador Martin Sopko st. U hostí určil tréner ako najužitočnejšieho nahrávača Dominika Vala. Bodovo sa blysol smečiar Myjavy Matúš Konc, ktorý zaznamenal 26 bodov. Za Prešov nastúpil na prvý súťažný zápas v tomto ročníku reprezentačný nahrávač Samuel Goč, ktorý pôsobil minulú sezónu v Košiciach.

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Potvrdili sa moje slová z tréningu. Mysleli sme si, že sme neporaziteľní. Na jednej strane bude tá prehra poučná. My na Myjavu máme. Pôjdeme tam jednoznačne vyhrať, ale je to dobrá skúsenosť, aby tí mladí chlapci, ktorí si myslia, že všetko ide automaticky, tak nejde. Musia začať od každého tréningu. K zápasu, dneska sme neubránili kľúčového hráča Myjavy, koncentrácia nám opadla. Myjava hrala odvážne, hlavne na servise. My sme urobili enormné množstvo chýb. Len jedným okom som nahliadol do štatistiky a urobili sme tuším 26 chýb za 4 sety, čo som ešte nezažil tento rok.“

Martin Pipa, tréner TJ Spartak Myjava: „Boli sme pripravení na to, že Prešov na nás zatlačí servisom. Veril som tomu, že sa s tým náš príjem vysporiada. Počas celého zápasu som tŕpol, až do poslednej lopty. Mrzí ma z našej strany sa vyskytli také juniorské, kadetské chyby, ktoré tam vôbec nemuseli byť a mohol byť ten výsledok možno ešte priaznivejší. Ale klobúk dole pred Prešovom, pretože nás porazili pred týždňom tuším 3:0 a nie, že by nás to poznačilo, ale som rád, že sme tú facku dostali. Síce sme s nimi teraz v pohári vyhrali, ale máme na čom ešte pracovať. V odvete očakávam výborný servis od Prešova a dúfam, že my sa zlepšíme na prihrávke. Trošičku lepšia komunikácia. Stále to je otvorené, bude to boj a budem rád, keď to zvládneme.“

Rozhodovali: Smolko, Hudák - Koháni, Andruščák, 66 divákov (režim len pre zaočkované osoby).
V druhom zápase turnaja na západe Slovenska majstrovské Komárno privítalo vo svojej hale tím Bratislavy. Z víťazstva po štyroch setoch (3:1) a lepšej východiskovej pozície pred odvetou sa tešili domáci hráči.
Tretí zápas 1. kola sa po odložení odohrá 16. 11. 2021 o 18.00 hod, keď VK OSMOS Prievidza nastúpi proti TJ Slávii Svidník. Odvety sú na programe 24. 11. 2021.
V Slovenskom pohári mužov 2021/2022 nastupuje sedem tímov. Na základe losovania má ŠŠ volejbal Trenčín voľný žreb a postupuje priamo do semifinále, ktoré sa bude žrebovať po skončení prvého kola. Žreb 1. kola (štvrťfinále – na odvety, termíny 3. a 24. 11. 2021). 2. kolo (semifinále, bude sa žrebovať, na odvety, termíny 15. 12. 2021 a 12. 1. 2022). 3. kolo (finále, 5.2.2022).

prešov_1.jpg
prešov_2.jpg
prešov_4.jpg
presov_5.jpg
Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Jarná časť dostala zelenú!
Presne tri mesiace trval zimný spánok v mužskej regionálnej 3b Hokejbalovej lige VÝCHOD, no počasie sa snáď už umúdrilo a tak už nič nebránilo tomu, aby si hokejbalu chtivá partia opäť skrížila hokejky na ihriskách v Prešove a Trebišove.
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Tatran Prešov postúpil do štvrťfinále Európskeho pohára EHF
Dokázali to! Hádzanári Tatrana Prešov postúpili do štvrťfinále Európskeho pohára EHF, keď v odvetnom stretnutí proti islandskému tímu FH Hafnarfjördur zmazali päťgólové manko z prvého súboja (30:35) a po víťazstve 31:23 (15:13) sa tešia z postupu medzi osem najlepších tímov celej súťaže.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK