Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Prekvapí nováčik z Prešova trenčiansku Duklu aj druhýkrát?

Po reprezentačnej prestávke pokračuje v kolotoči zápasov aj najvyššia slovenská extraliga. V stredajšom šestnástom kole základnej časti na seba narazia aj tabuľkoví susedia - Trenčín a Prešov. Duel na ľade tímu spod hradu Matúša Čáka bude zaujímavý aj z toho dôvodu, že Trenčania majú nováčikovi čo vracať.

Autor: Peter Ilenčík
Autor: Peter Ilenčík

Po pauze späť na víťaznú vlnu

Hokejistov Trenčína pribrzdila reprezentačná prestávka v sľubne rozvíjajúcej sa sérii bez prehry. "Vojaci" si poradili s druhými Michalovcami po výsledku 5:1 a potom zdolali aj posledný Liptovský Mikuláš 3:2. Počas viac ako dvojtýždňovej pauzy preto zotrvali na 6. priečke s bodovým náskokom práve pred Prešovom. Avšak súper z východného Slovenska má ešte o zápas menej.

Pozitívnym ukazovateľom je pre trenčiansku Duklu vizitka z domácich zápasov. Na svojom štadióne totiž Trenčania neprehrali už štyri stretnutia v rade. Inkasovali v nich vždy len dva góly, takže stávka na počet prešovských gólov by mohla sláviť úspech v prípade, ak by ste zvolili hranicu nižšiu ako tri presné zásahy. V Tipsporte má táto udalosť hodnotu 1,64.

Aj nováčik víťazí

Bola to senzácia pre celé mesto. Prešov sa v lete spolu so zrekonštruovaným zimným štadiónom vrátil na extraligovú mapu Slovenska. Jeho hráči vedení skúseným trénerom Ernestom Bokrošom ukazujú, že ako nováčik rozhodne nebudú a nie sú iba do počtu. Prešovčania v doterajších 14 dueloch nazbierali 20 bodov, a to majú ešte jeden duel k dobru.

 

Kým Trenčín bol pred reprezentačnou prestávkou v zárodku úspešnej šnúry, Prešov je oveľa viac rozbehnutý. Aktuálne majú "Bokrošovci" za sebou šesť víťazných duelov v rade, medzi ktorými nechýba ani skalp Michaloviec alebo pohárový triumf nad Zvolenom. Okrem toho sa Prešovu začína dariť aj vonku, kde preťali šnúru štyroch prehier, pričom v súčasnosti majú na konte dve výhry po sebe.

Odveta za prvý vzájomný stret

V tejto sezóne pôjde o druhú konfrontáciu týchto dvoch celkov. Stávkové kancelárie opäť favorizujú Trenčín. Kým však v prvom vzájomnom strete boli kurzy so šancami pomerne vyrovnané, tentokrát je Dukla v oveľa favorizovanejšom postavení. Bookmakeri Tipsportu jej prisúdili hodnotu 1,65, čo je o takmer dve celé menej ako v prípade hostí. Trenčín má Prešovu čo vracať, veď v už spomínanom prvom zápase dokázal nováčik so stabilným účastníkom extraligy vyhrať 4:2.

Tentokrát sa však zdá, že to zverenci Ernesta Bokroša budú mať ťažšie. Odborníci zo Synottipu pripravili kurz na triumf tímu z východného Slovenska na úrovni 3,55 a výrazne rozdielne to nie je v žiadnej inej stávkovej spoločnosti.

Gólovo pohľadný duel

Naposledy to bolo šesť gólov v celom zápase, v posledných stretoch oboch tímov sa zmienená hranica tiež darila prekonávať. Zápas Trenčína a Popradu púta aj z gólového hľadiska. Počet presných zásahov by mal presiahnuť hranicu šiestich gólov, s čím však počítajú aj bookmakeri. V Synottipe aj Tipsporte sú na to kurzy v rozmedzí 1,56 až 1,84.

Škoda len, že ani jeden tím nemá vyhláseného kanoniera alebo produktívneho hokejistu, ktorý by sa umiestnil v top desiatke kanadského bodovania slovenskej extraligy. Najlepším hráčom z prešovského tábora je v tomto poradí šestnásty Kanaďan Jonathan Charbonneau so 14 bodmi za šesť gólov a osem asistencií. Dvadsaťsedemročný útočník je na Slovensku ešte len druhý rok. V minulej sezóne pôsobil v Detve, kde nazbieral 37 bodov.

V Trenčianskom tábore najviac vyniká Lukáš Paukovček. Tridsaťjedenročný útočník má zatiaľ tiež 14 bodov na svojom konte, a to za štyri góly a 10 asistencií. V minulom ročníku sa mu darilo obdobne dobre ako jeho náprotivkovi, keď nazbieral 38 kanadských bodov.

 

V Tipsporte si na presné zásahy oboch môžete aj staviť. V prípade slovenského hokejistu sa kurz na jeho strelený gól pohybuje na úrovni 3,50. Kanadský korčuliar disponuje hodnotou 2,75.

Čo by bolo prekvapením?

Odpoveďou na otázku z medzititulku je remíza. Zápasy do nerozhodného konca nedoťahuje ani jeden z oboch tímov príliš často. Naposledy sa to však podarilo Prešovčanom, ktorí Liptovský Mikuláš zdolali po nájazdoch. Kurz je na prípadnú remízu dostatočne vysoký. Hodnote 4,40 v Synottipe konkuruje kurz vo výške 4,44 od Tipsportu. Ale jej reálne uskutočnenie priveľmi očakávané nie je.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Jarná časť dostala zelenú!
Presne tri mesiace trval zimný spánok v mužskej regionálnej 3b Hokejbalovej lige VÝCHOD, no počasie sa snáď už umúdrilo a tak už nič nebránilo tomu, aby si hokejbalu chtivá partia opäť skrížila hokejky na ihriskách v Prešove a Trebišove.
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Tatran Prešov postúpil do štvrťfinále Európskeho pohára EHF
Dokázali to! Hádzanári Tatrana Prešov postúpili do štvrťfinále Európskeho pohára EHF, keď v odvetnom stretnutí proti islandskému tímu FH Hafnarfjördur zmazali päťgólové manko z prvého súboja (30:35) a po víťazstve 31:23 (15:13) sa tešia z postupu medzi osem najlepších tímov celej súťaže.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK