Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Pre osamelých seniorov pripraví Prešov štedrú večeru

Tú im mesto, tak ako vlani, pripraví v spolupráci so Slovenským červeným krížom - Územným spolkom Prešov a doručí ju priamo do ich príbytkov vrátane sladkého prekvapenia.

Ilustračne foto

Mesto Prešov v spolupráci so Slovenským Červeným krížom aj tieto Vianoce pripraví štedrú večeru pre osamelých seniorov. Doručí ju priamo k nim.

"Vianoce sú obdobím, keď k bohato prestretému štedrovečernému stolu zasadne celá rodina a spoločne strávi príjemné chvíle pri vianočnom stromčeku, pod ktorým si každý z jej členov nájde svoj darček. Takéto šťastie však nemá každý a mnohí ľudia, najmä seniori, oslavujú Štedrý večer osamelo. Je preto už niekoľkoročnou tradíciou, že Odbor služieb pre občanov MsÚ v Prešove pre túto skupinu osamelých seniorov organizuje štedrú večeru, " uviedla Šitárová.

Ako povedala, pre hrozbu šírenia ochorenia COVID-19 sa tradičná štedrá večera seniorov za jedným stolom spoločne s vedením mesta, žiaľ, ani tento rok nemôže uskutočniť. Štedrú večeru im mesto, tak ako vlani, pripraví v spolupráci so Slovenským červeným krížom - Územným spolkom Prešov a doručí ju priamo do ich príbytkov vrátane sladkého prekvapenia.

"Seniori, ktorí žijú sami a majú záujem o túto štedrú večeru, sa môžu nahlásiť do 17. decembra telefonicky na číslach 051/3100 553 alebo 051/3100 554 na Referáte starostlivosti o zdravotne postihnutých a seniorov MsÚ Prešov, prípadne e-mailom na daniel.milenovsky@presov.sk alebo katarina.kvokackova@presov.sk, " priblížila Šitárová.

Uvedené kontakty môžu podľa nej využiť i ľudia, ktorí poznajú vo svojom okolí osamelo žijúceho seniora a chceli by ho potešiť.

Mesto Prešov oslovilo aj jednotlivé organizácie pôsobiace na území mesta, aby seniorov informovali o tejto možnosti.

Zdroj: TASR, Mesto Prešov

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK