Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Blíži sa hádzanársky sviatok - Do Prešova mieri Barcelona a Paris St. Germain!

Skutočná lahôdka čaká slovenských hádzanárskych fanúšikov na začiatku marca. Prešovská Tatran handball aréna po dvoch rokoch opäť zažije chuť najprestížnejšej klubovej hádzanárskej súťaže sveta - Ligy majstrov. V domovskom stánku slovenského majstra sa navyše predstavia popredné európske TOP tímy – katalánsky klub FC Barcelona a francúzsky Paris St. Germain! Do Prešova teda mieri aktuálny obhajca víťazstva v Lige majstrov zo sezóny 2020/21 a tretí najlepší tím tejto súťaže z uplynulého ročníka.

Hádzanárskym hostiteľom oboch špičkových tímov bude ukrajinský majster Motor Záporožie. Tomu však poskytne slovenský šampión Tatran Prešov kompletné zázemie na odohranie dvoch prestížnych duelov, vzhľadom na aktuálnu napätú situáciu na Ukrajine. Pre fanúšikov hádzanej je to po nedávnym majstrovstvách Európy v hádzanej na Slovensku ďalšia výnimočná príležitosť zažiť vrcholnú hádzanú na  vlastné oči. Hráči ako Fabregas, Cindrič, Fernandez (Barca), Mikkel Hansen, Nikola a Luka Karabatičovci (PSG), Malasinskas, Doncov (Motor) a v neposlednom rade aj náš bývalý hráč a v súčasnosti opora PSG Dajnis Krištopans, sa tak už o pár dní môžu predstaviť prešovským divákom.

Pre náš klub je prejavená dôvera v zorganizovanie oboch súbojov ďalším úspechom na hádzanárskom diplomatickom poli. „Možnosť zorganizovať takto prestížne hádzanárske zápasy elitnej Ligy majstrov a priviezť do Prešova to najlepšie, čo európska hádzaná dokáže ponúknuť na klubovej úrovni – Paris St. Germain, Barcelona a v neposlednom rade aj ukrajinský majster Motor Záporožie, je samo osebe veľkým lákadlom nielen pre verných hádzanárskych fanúšikov v Prešove, ale aj širšiu hádzanársku a športovú verejnosť. Všetci vieme, že aj keď sa na Slovensku hrajú medzinárodné súťaže v rôznych športoch, kalibre a tak zvučné mená ako je FC Barcelona ale PSG nevidíme každý rok. Ide o obrovskú, povedal by som až neopakovateľnú príležitosť pre všetkých fanúšikov športu, ktorých aj vzhľadom na zjednodušený vstup do haly po plánovaných zmenách v usmerneniach, na tento športový sviatok srdečne pozývame a veríme, že nielen fanúšikovia z Prešova a okolia, ale z celého Slovenska si ho nenechajú ujsť,“ uviedol generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický s tým, že preloženiu zápasov predchádzala dohoda na úrovni klubov a Európskej hádzanárskej federácie (EHF).

Duel Motor Záporožie – PSG sa v Tatran handball aréne uskutoční v utorok 1. marca, tím FC Barcelona privíta ukrajinský majster o dva dni neskôr, vo štvrtok 3. marca. Bližšie informácie o zápasoch prinesieme neskôr.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK