Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Umiestňovanie prenosných a dočasných zariadení na území mesta Prešov pre rok 2022

Mesto Prešov, ako príslušný orgán štátnej správy na úseku cestnej dopravy a pozemných komunikácií, vykonávajúci miestnu štátnu správu vo veciach miestnych a účelových komunikácií podľa zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov oznamuje, že o umiestnenie prenosných a dočasných zariadení na miestnych komunikáciách (pešia zóna, chodník, cesta), spevnených plochách a iných verejných priestranstvách vo vlastníctve mesta Prešov, je potrebné požiadať Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry.

Umiestnenie prenosných a dočasných zariadení na miestnych komunikáciách a iných verejných priestranstvách sa týka:

  • prenosných reklamných, informačných a propagačných zariadení aj typu Á-čka,
  • zariadení na poskytovanie služieb, predajných a prezentačných zariadení

       (pre kultúrno-spoločenské akcie, športové akcie, promo akcie, ambulantný predaj),

  • stavebných zariadení (stavebné lešenia – posuvné a pevné, zábrany, veľkoobjemové

 kontajnery, stavebná technika, skládky materiálu, stavebné  výťahy,  mobilné  eko WC a pod.),

  • zariadení cirkusu, lunaparku a podobných atrakcií,
  • zariadení letného exteriérového sedenia a terás,
  • prvkov prenosného drobného mobiliáru.

 

Umiestniť prenosné a dočasné zariadenia na ploche, ktorá je vo vlastníctve mesta Prešov je možné len na základe vydaného rozhodnutia na zvláštne užívanie miestnych komunikácii alebo povolenia na osobitné užívanie (záberu) verejného priestranstva.

Pokiaľ ide o umiestnenie zariadenia v pešej zóne, resp. v zóne s dopravným obmedzením, je potrebné podať aj žiadosť o povolenie na vjazd vozidlom do pešej zóny a do zóny s dopravným obmedzením na území mesta Prešov (žiadosť musí byť podaná samostatne s požadovanými prílohami).

O predmetné povolenie je možné požiadať mesto Prešov prostredníctvom kancelárie prvého kontaktu na Jarkovej ulici č. 26 v Prešove, minimálne 14 dní pred požadovaným termínom umiestnenia predmetných zariadení na území mesta Prešov. Formuláre tlačív sa nachádzajú na webe mesta Prešov:

https://www.presov.sk/povolenie-na-zvlastne-uzivanie-miestnych-komunikacii-umiestnovanie-prenosnych-a-docasnych-zariadeni-na-plochach-vo-vlastnictve-mesta-presov-clanok/mid/312997/.html

Takýto charakter prenosných a dočasných zariadení sa neumiestňuje od 15.11. do 15.03. príslušného roku z dôvodu zimnej údržby.

Žiadateľ musí mať uhradené všetky pohľadávky voči mestu.


Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK