Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Rekonštrukcia Opálu je ukončená, Sekčovčania už môžu využívať modernejší a bezpečnejší objekt

Nákupné stredisko Opál je po rozsiahlej rekonštrukcii modernejšou a reprezentatívnejšou budovou. Má novú strechu, okná aj fasádu.

Rekonštrukcia Nákupného strediska Opál na sídlisku Sekčov bola zameraná na zníženie energetickej náročnosti, odstránenie porúch spôsobených tepelnými mostmi, ale najmä na estetizáciu a modernizáciu tejto budovy.

„Po rekonštrukcii NS Družba a revitalizácii vnútorného priestranstva v NS Centrum, prišiel na rad aj Opál na Sekčove, ktorého rekonštrukciu sme úspešne ukončili. Nová strecha, okná a zateplenie znížia energetické náklady na prevádzku a táto investícia zároveň prinesie Prešovčanom väčší komfort,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Rekonštrukcia Opálu je ukončená, Sekčovčania už môžu využívať modernejší a bezpečnejší objektRekonštrukcia jednotlivých budov nákupného strediska zahŕňala zateplenie obvodových stien, zateplenie a doplnenie strešného plášťa, nové exteriérové podhľady, výmenu klampiarskych výrobkov, okien a vchodových dverí, výmenu mreží, vetracích mriežok a úpravu bleskozvodu. Opravené boli aj rampy, markízy, klimatizačné jednotky a výplne zábradlí.

Stavebné práce realizovala spoločnosť GMT development, s.r.o. Celkové náklady na obnovu Nákupného strediska Opál predstavovali 1 039 611,93 eur vrátane DPH z vlastných zdrojov mesta Prešov.


 

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK