bierka sa začne v piatok 18. marca 2022. Občania môžu potraviny priniesť v pracovných dňoch v čase od 14.00 hod. do 17.00 hod. Každý pondelok bude zbierka trvať až do 18.00 hod. Potraviny budú zhromažďované v priestoroch telocvične Základnej školy na Bajkalskej ul. č. 29 v Prešove.
Z vyzbieraných surovín pripravía zamestnanci zariadení školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov teplé a sýte polievky pre ľudí utekajúcich pred vojnou z Ukrajiny, ktorí sa zdržiavajú v Prešove alebo cez Prešov prechádzajú.
Zbierka je vyhlásená bez časového obmedzenia. V prípade doručenia väčšieho množstva potravín (najmä v prípade firiem, resp. právnických osôb) je možné mimo vyhradeného času kontaktovať Mgr. Jána Petrasa na tel. čísle 0910 440 173.
Zoznam potrebných potravín:
- údené mäso, údená slanina,
- cibuľa,
- kaleráb, mrkva, zeler, zemiaky,
- jačmenné krúpky,
- olej,
- sladká mletá červená paprika,
- petržlen,
- sušená petržlenová vňať,
- soľ,
- bobkový list,
- sušený cesnak,
- paradajkový pretlak,
- sušené huby,
- kyslá kapusta,
- údená klobása, párky,
- čierne korenie celé aj mleté,
- hladká múka, hrubá múka,
- rasca,
- šošovica, suchá fazuľa, hrach,
- majoránka,
- nové korenie celé,
- ochucovadlo (napr. podravka).
Zbierka sa začne v piatok 18. marca 2022. Občania môžu potraviny priniesť v pracovných dňoch v čase od 14.00 hod. do 17.00 hod. Každý pondelok bude zbierka trvať až do 18.00 hod. Potraviny budú zhromažďované v priestoroch telocvične Základnej školy na Bajkalskej ul. č. 29 v Prešove.
Z vyzbieraných surovín pripravía zamestnanci zariadení školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov teplé a sýte polievky pre ľudí utekajúcich pred vojnou z Ukrajiny, ktorí sa zdržiavajú v Prešove alebo cez Prešov prechádzajú.
Zbierka je vyhlásená bez časového obmedzenia. V prípade doručenia väčšieho množstva potravín (najmä v prípade firiem, resp. právnických osôb) je možné mimo vyhradeného času kontaktovať Mgr. Jána Petrasa na tel. čísle 0910 440 173.
Zoznam potrebných potravín:
- údené mäso, údená slanina,
- cibuľa,
- kaleráb, mrkva, zeler, zemiaky,
- jačmenné krúpky,
- olej,
- sladká mletá červená paprika,
- petržlen,
- sušená petržlenová vňať,
- soľ,
- bobkový list,
- sušený cesnak,
- paradajkový pretlak,
- sušené huby,
- kyslá kapusta,
- údená klobása, párky,
- čierne korenie celé aj mleté,
- hladká múka, hrubá múka,
- rasca,
- šošovica, suchá fazuľa, hrach,
- majoránka,
- nové korenie celé,
- ochucovadlo (napr. podravka).