Streda, 15. máj 2024
Meniny má Žofia | zajtra Svetozár

V Prešove došlo k vykradnutiu dvoch osobných motorových vozidiel.

Na Ul. Švábskej páchateľ ukradol vecí z osobného vozidla zn. Mercedes Benz, ktoré bolo riadne uzamknuté. Použitím násilia rozbil ľavé zadné okno na vozidle a ukradol malú tašku aj s náhradným kľúčom k autu, vzal aj druhú tašku so športovým oblečením

Majiteľ škodu vyčíslil na viac ako 1.450, -Eur. Miesto činu bolo riadne obhliadnuté a zadokumentované. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – Juh v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže spáchaného v súbehu s trestným činom poškodzovanie cudzej veci.
K druhému prípadu krádeže z motorového vozidla došlo na Ul. Potočnej, v časti Nižná Šebastová. Páchateľ si vyhliadok osobné vozidlo zn. VW Golf, z ktorého ukradol peňaženku, ktorá bola položená na prístrojovej doske! Zlodej rozbil na vozidle bočné sklo na okne vodičových dverí. V peňaženke sa okrem finančnej hotovosti nachádzal občiansky preukaz, vodičský preukaz, karta poistenca ako aj bankomatová karta. Majiteľka škodu predbežne vyčíslila na viac ako 130, -Eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov - Sever v prípade vedie vyšetrovanie vo veci trestného činu krádeže.

Podobné prípady polícia aj v Prešovskom kraji zaznamenáva pravidelne. Stačí ale málo a takýmto krádežiam môžeme predísť. Zlodeja môže zlákať k takému trestnému činu i poloprázdna igelitová taška na sedadle auta, nie to ešte kabelka, peňaženka, či kufrík. Na otvorenie auta pritom zlodej nepoužije žiadne špeciálne techniky, jednoducho rozbije okno na vozidle a z auta ukradne veci.

Keď opúšťate vozidlo čo i len na malú chvíľu, vezmite si svoje cennosti so sebou alebo ich aspoň uložte do batožinového priestoru, aby zbytočne nepriťahovali pozornosť. V aute by ste si nemali ponechať ani technický preukaz či iné doklady. Je na nich množstvo údajov, ktoré sa v nesprávnych rukách dajú ľahko zneužiť.

Ak sa predsa len vaše vozidlo stane predmetom , ,záujmu“ zlodeja, nesadajte doň a nezisťujte, čo Vám zmizlo! Môžete tak zničiť stopy, ktoré páchateľ zanechal! Je potrebné ihneď kontaktovať políciu na čísle 158.

Mohlo by Vás zaujímať
Pri rannej kontrole
dosiahol hodnotu takmer 1,5 promile.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK