Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

V Prešove došlo k vykradnutiu dvoch osobných motorových vozidiel.

Na Ul. Švábskej páchateľ ukradol vecí z osobného vozidla zn. Mercedes Benz, ktoré bolo riadne uzamknuté. Použitím násilia rozbil ľavé zadné okno na vozidle a ukradol malú tašku aj s náhradným kľúčom k autu, vzal aj druhú tašku so športovým oblečením

Majiteľ škodu vyčíslil na viac ako 1.450, -Eur. Miesto činu bolo riadne obhliadnuté a zadokumentované. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – Juh v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže spáchaného v súbehu s trestným činom poškodzovanie cudzej veci.
K druhému prípadu krádeže z motorového vozidla došlo na Ul. Potočnej, v časti Nižná Šebastová. Páchateľ si vyhliadok osobné vozidlo zn. VW Golf, z ktorého ukradol peňaženku, ktorá bola položená na prístrojovej doske! Zlodej rozbil na vozidle bočné sklo na okne vodičových dverí. V peňaženke sa okrem finančnej hotovosti nachádzal občiansky preukaz, vodičský preukaz, karta poistenca ako aj bankomatová karta. Majiteľka škodu predbežne vyčíslila na viac ako 130, -Eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov - Sever v prípade vedie vyšetrovanie vo veci trestného činu krádeže.

Podobné prípady polícia aj v Prešovskom kraji zaznamenáva pravidelne. Stačí ale málo a takýmto krádežiam môžeme predísť. Zlodeja môže zlákať k takému trestnému činu i poloprázdna igelitová taška na sedadle auta, nie to ešte kabelka, peňaženka, či kufrík. Na otvorenie auta pritom zlodej nepoužije žiadne špeciálne techniky, jednoducho rozbije okno na vozidle a z auta ukradne veci.

Keď opúšťate vozidlo čo i len na malú chvíľu, vezmite si svoje cennosti so sebou alebo ich aspoň uložte do batožinového priestoru, aby zbytočne nepriťahovali pozornosť. V aute by ste si nemali ponechať ani technický preukaz či iné doklady. Je na nich množstvo údajov, ktoré sa v nesprávnych rukách dajú ľahko zneužiť.

Ak sa predsa len vaše vozidlo stane predmetom , ,záujmu“ zlodeja, nesadajte doň a nezisťujte, čo Vám zmizlo! Môžete tak zničiť stopy, ktoré páchateľ zanechal! Je potrebné ihneď kontaktovať políciu na čísle 158.

Mohlo by Vás zaujímať
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK