Utorok, 23. apríl 2024
Meniny má Vojtech | zajtra Juraj

V rámci dňa advokácie môžu Prešovčania využiť bezplatnú právnu pomoc

Slovenská advokátska komora každoročne organizuje Deň advokácie, v rámci ktorého advokáti poskytujú občanom bezplatnú právnu pomoc. Termín akcie je tento rok stanovený na 27.4.2022, kedy sa do nej zapojí aj mesto Prešov.

Mesto Prešov pozýva obyvateľov na Deň advokácie, počas ktorého budú advokáti poskytovať právne rady, vo veciach občianskoprávnych, pracovných či dôchodkových, priamo v priestoroch mestského úradu. Prešovčania budú môcť využiť bezplatnú právnu pomoc už 27. apríla 2022, v zasadacej miestnosti MsÚ na Jarkovej 24 (1. poschodie), v čase od 9:00 do 14:00 hod.

Odborný personál, vrátane advokátov a advokátskych koncipientov, zabezpečí Slovenská advokátska komora. Záujemcov, ktorí si prídu po dôležité rady, zároveň nasmerujú k ďalšiemu postupu, respektíve ich upozornia aj na prípadné premlčanie, alebo ďalšie okolnosti, ktoré s ich prípadom súvisia.

Deň advokácie každoročne zaznamenával veľký úspech. Naposledy sa však konal v roku 2019, nakoľko v rokoch 2020 a 2021 sa pre COVID toto podujatie v takomto formáte neuskutočnilo. V roku 2022 bude mať tento deň dvojnásobný význam, a to aj v spojitosti s krízou na Ukrajine. Poradenstvo budú môcť využiť aj ľudia utekajúci pred vojnou.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK