Streda, 05. jún 2024
Meniny má Laura | zajtra Norbert

Zmena v premávke MHD z dôvodu rekonštrukcie mosta na Škultétyho ulici

Most na Škultétyho ulici bude od soboty 7.5.2022 kompletne uzavretý pre automobilovú dopravu. Od tohto dátumu dôjde k zmenám v organizácii dopravy, ktoré sa dotknú aj cestovných poriadkov všetkých liniek MHD a prímestských autobusových spojov, ktoré premávajú cez most na Škultétyho ulici. DPMP v tejto súvislosti upravil cestovné poriadky dotknutých liniek MHD.

Zmeny v linkovom vedení MHD

Z dôvodu rekonštrukcie mosta na Škultétyho ulici bude od soboty 7. mája 2022 upravená premávka viacerých liniek MHD v Prešove. Počas uzávery mosta bude zrušená linka č. 38 a budú upravené odchody liniek č. 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 13, 15, 17, 19, 27, 30, 32, 42, 43, 46, N1 a N2.

 

Linka č. 2 / 3 premáva v trase: Budovateľská – Štúrova – Čierny most (nástupisko Partizánska) – DJZ – Trojica – Levočská (zmena označenia z na 3) – Clementisova – Obrancov mieru – Prešovská univerzita – Škultétyho – Čierny most – Železničná stanica.

Linka č. 2 – premáva v trase: Železničná stanica – Čierny most – Škultétyho –Prešovská univerzita – Obrancov mieru – Clementisova (zmena označenia z 3 na 2) – Levočská – Trojica – Veľká pošta – Štúrova – Budovateľská.

Linky č. 4, 8 – počas pracovných dní premávajú v posilnenom režime, bez zmeny trasy.

Linky č. 55D7 – tieto linky sú obojsmerne presmerované na Železničnú stanicu. Úsek Štúrova – Budovateľská nie je linkami č. 7 obsluhovaný.

Linka č. 38 je ZRUŠENÁ. Náhradou sú spoje liniek č. s prestupom na linku 3.

Linky č. 30, 42, 43, N1 - presmerované na obchádzkovú trasu cez Partizánsku ulicu (viď mapa).

Linky č. 27 (obojsmerne) a č. 42 (smer Kpt. Nálepku) vynechávajú zastávku Čierny most na Masarykovej ulici, obslúžia náhradnú zastávku Čierny most na Partizánskej ulici.

Linka č. 27 – v smere na Hviezdnu premáva po trase Pod Kam. baňou – Pražská – Budovateľská – Štúrova – Partizánska – DJZ. Zastávka Mestská hala v smere do centra mesta je zrušená.

Linky č. 30, 43, N1 – po trase navyše obslúžia zastávku Čierny most na Masarykovej ulici.

V súvislosti s rekonštrukciou mosta sa mierne menia aj cestovné poriadky ďalších liniek. Cestujúcim preto odporúčame pozorne sledovať označenia vozidiel, cestovné poriadky na zastávkach MHD a informácie zverejňované na web stránke DPMP.

 

Prímestská a diaľková autobusová doprava

Spoje prímestskej autobusovej dopravy (viď tabuľka nižšie) budú obojsmerne premávať z Autobusovej stanice na zastávku prímestskej autobusovej dopravy (PAD) „Prešov, Prešovská univerzita“ na ulici 17. novembra po obchádzkovej vedenej po uliciach Východná, Košická, Pražská, Budovateľská a Škultétyho, so zastavením na zastávke PAD „Prešov, Košická“ na Košickej ulici pri okružnej križovatke, zastávke MHD „Priemyselné centrum“ na Budovateľskej ulici a zastávke PAD „Prešov, Škultétyho“ (len v smere na autobusovú stanicu). Zastavovaním na zastávke MHD „Priemyselné centrum“ a PAD „Prešov, Košická“ sa zlepší dopravná dostupnosť cestujúcim dochádzajúcim do Prešova prímestskými autobusmi s následným cieľom v oblasti Budovateľskej ulice, ZVL, Švábov a Delne. Zároveň cestujúci prichádzajúci do Prešova vlakom alebo prímestským autobusom zo smerov Sabinov, Bardejov, Vranov nad Topľou a Košice, môžu spoje uvedené v tabuľke využiť na prepravu medzi stanicami a Prešovskou univerzitou, respektíve len Budovateľskou ulicou.

 

linka

trasa

dopravca

704 410

Košice - Prešov - Levoča

SAD Poprad, a.s.

707 416

Prešov - Sedlice - Klenov - Margecany

SAD Prešov, a.s.

707 417

Prešov - Brežany - Kvačany - Žipov

SAD Prešov, a.s.

707 418

Prešov - Župčany  - Kojatice

SAD Prešov, a.s.

707 419

Prešov - Križovany - Ovčie - Víťaz - Široké

SAD Prešov, a.s.

707 421

Prešov - Lipovce - Široké - Víťaz

SAD Prešov, a.s.

707 424

Prešov - Jarovnice - Chminianska Nová Ves - Hermanovce - Štefanovce - Renčišov

SAD Prešov, a.s.

708 459

Prešov - Široké - Krompachy - Spišská Nová Ves - Levoča - Poprad - Tatranská Lomnica

SAD Prešov, a.s.

810 416

Prešov - Široké - Krompachy - Domaňovce - Spišská Nová Ves

eurobus, a.s.

 

Diaľková autobusová doprava bude obojsmerne vedená z Autobusovej stanice smerom na Poprad obchádzkovou trasou po uliciach Východná, Košická a Pražská.

Bližšie informácie o platných cestovných poriadkoch pre prímestskú autobusovú dopravu nájdete tu:

https://www.sad-po.sk/index.php?show=9&node=14

 

 

 

 


 

Mohlo by Vás zaujímať
Dôjde k uzávierke Vajanského a čiastočnej uzávierke Lesíku delostrelcov
Z dôvodu odstránenia havarijného stavu kanalizácie na uliciach Lesík delostrelcov a Vajanského dôjde od 4. 6. 2024 (od 8:00 hod.) do 30. 6. 2024 k celkovej uzávierke Vajanského ulice a čiastočnej uzávierke na ulici Lesík delostrelcov.
Na cestách pribudnú od 27.5. dve obmedzenia
Prešovčania sa musia od pondelka 27. mája 2024 pripraviť na dve dočasné obmedzenia. Jedno pribudne na Levočskej ulici a práce obmedzia dopravu aj na ulici Zborovská.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK