Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Začali sa PVT

V Mestskej športovej hale v Prešove sa dnes začína jubilejný 30. ročník Prešovských výstavných trhov (PVT). Od štvrtku do soboty tu môžu návštevníci nakupovať od 10:00 do 18:00 hod.

Dnes sa začali jubilné 30. PVT

Na celkovej ploche 1 800 m2 ponúka svoj tovar a služby okolo 180 predajcov. V interiéri je 80 firiem, ktoré majú k dispozícii 1 000 m2 plochy. Najviac plochy obsadili ako tradične predajcovia áut, elektroniky a bielej techniky, nechýbajú ani obchodníci s kuchynskými potrebami. Podľa slov riaditeľky Mestskej správy služieb Ivany Pronerovej, „svoje miesto na PVT si získavajú aj poľské firmy. Prišli so širokou ponukou nábytku, bytového textilu, odevmi aj stavebninami.“ Vyvolali konkurenčné prostredie, pričom nejde len o nižšiu cenu tovaru, ale predovšetkým o kreativitu ich sortimentu. Menší predajcovia využívajú predajné stánky v exteriéri, tohto roku je ich okolo 100 a zabrali 800 m2 plochy.
Že ide o jubilejný ročník PVT, pocítia návštevníci na bohatšej ponuke kultúrnych a zábavných programov. Prešovčanov budú zabávať vo štvrtok folklórne súbory Sedličan, Torysa a Šarišanček, príde aj Senzus. V piatok prispejú k zábave Peter Pačut, ktorý kopíruje Fredyho Mercuryho, Ščamba, vrcholom večera bude karaoke a penová show. V sobotu nebudú chýbať Mažoretky Mestskej správy služieb, Diridonky, Kajzer – Meluš, Salco band a Metalinda. Ku každej zakúpenej vstupenke dostane zákazník dva lístky na vybrané atrakcie. Každý deň môžu návštevníci vyhrať v tombole domáce kino, digitálny fotoaparát a kameru, v posledný deň navyše aj LCD televízor s uhlopriečkou 66 cm. Novinkou v zábavnej časti programu bude karaoke a penová show.
(mm)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK