Nedeľa, 19. máj 2024
Meniny má Gertrúda | zajtra Bernard

Traja Prešovčania medzi top kickboxermi sezóny

Sobota 20. mája sa v Trnave niesla v znamení majstrovstiev Slovenska v kickboxe, kde sa opäť predviedli aj Prešovskí Panteri.

Už tradične brali zverenci trénera Jozefa Kolozsyho najmä víťazstvá. Po dva tituly majstrov Slovenska si odniesli až 5 fighteri a to Lucia Fecková v kick light a light contact do 55kg, Marek Karlík v Low Kick a K1 do 75kg, Kristína Petríková do 50kg, Miroslava Potocká v kick light +65kg a light contact do 60kg a Denis Šoltis v kick light a light contact do 63kg.

Po jednom titule ešte pridali Martin Gurka v kick light do 42kg, Rastislav Hric v FC do 67kg, k čomu pridal aj bronz v kick light do 69kg, Stela Levická v kick light do 50kg, Matúš Prokop v kick light, plus striebro v light contact do 74kg a Jakub Tomáš v light contact a bronz v kick light do 69kg.

19 člennú zostavu doplnili aj Viktória Kažikova, ktorá brala bronz v K1 a striebro v low kick do 56kg, Aetem Luchyk s dvoma bronzmi v kick light a light contact do 28kg, Danka Madziková s dvoma striebrami v kick light a light contact do 50kg, Soňa Molitorisová so striebrom v light contact a bronzom v kick light do 55kg, Katarína Olejniková so striebrom v kick light a bronzom v light contact do 55kg a Daniel Paločko s bronzom v kick light do 57kg.

V prešovskom tíme sa však objavilo aj množstvo nováčikov, ktorí si súťažnú akciu vyskúšali po prvýkrát. Filip Freiwald si pri svojej premiére rovno vybojoval dve striebra v kick light a light contact do 28kg, Aneta Kolcunová si priviezla dva bronzy z kick light do 55 a light contact do 60kg, a Simon Leško, ktorý získal striebro v light contact a bronz v kick light do 52kg.

Trnavská súťaž priniesla aj odovzdanie cien pre najúspešnejších športovcov minulej sezóny a Panteri v nej mali poriadne zastúpenie. Ocenenie si totiž neprišiel prebrať len jeden, ani dvaja fighteri, ale rovno traja a to Miroslava Potocká, Lucia Fecková a Marek Karlík. Tí získali patričné ocenenia za svoje zásluhy, najmä na majstrovstvách sveta a Európy.

Panteri si teda do Prešova priviezli dovedna 35 medailí, z toho 15 zlatých, 9 strieborných a 11 bronzových medailí, a k nim aj krásne trofeje. Všetkým gratulujeme a držíme palce v ďalších súťažiach.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK