PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/20035/foto-hudba_v_meste.html

FOTO: Hudba v Meste

V záhrade umenia sa robilo umenie. Tretí ročník Hudba v Meste pod záštitou PKO priniesol nové tváre z domova aj ďaleka. Vystúpili Korben Dallas, BDHS, Komajota a nováčikovia kapely Alexandra, ktorí boli vybraní pomocou diváckeho hlasovania.
Hudba v Meste

Hudba v meste odštartovala v Prešove letnú festivalovú sezónu

Záhrada umenia v Prešove ožila v piatok (3.6.) hudbou. Päť študentov vysokej školy zorganizovalo už 3. ročník koncertov v centre mesta. Predstavili sa kapely AT ONCE DUO, Alexandra, Komajota, Korben Dallas a BDHS.

Hlasovanie o nováčikoch
Organizátori sa rozhodli dať priestor nie len známym slovenským kapelám, ale aj mladým začínajúcim hudobníkom z Prešovského kraja. Vytvorili preto súťaž, kde sa mohla prihlásiť akákoľvek mladá kapela a verejnosť ďalej hlasovala za svojho favorita.

Predkoncert ako predskokan
V komornej atmosfére krásnych priestorov terasy Poetiky vystúpila vo štvrtok (2.6.) večer hudobná dvojica AT ONCE DUO, ktorá sa v súťaži umiestnila na druhom mieste. Svojím prvým odohratým tónom otvorila tohtoročný festival Hudba v meste. Dvojica neostala len pri speve a gitare ale zaujala publikum aj hrou na netradičný nástroj handpan.

Nováčikovia prekvapili
Alexandra a jej hudobníci zaslúžene zvíťazili v súťaži mladých kapiel a boli prví, ktorí si v piatok zahrali v Záhrade umenia. Návštevníci festivalu si popri kývaní sa do rytmov autorskej popovej hudby mohli užívať aj teplé slnečné lúče a chladné čapované pivo.

Zábava až do neskorej noci
Mikrofóny potom prevzala skupina Komajota a nechýbali ani ich najznámejšie piesne, ktorých text pozná naspamäť každý pravý Prešovčan. Korben Dallas postavil na nohy mnohých, ktorí si prišli zaspievať a zatancovať pod pódium. Snáď najväčším prekvapením dňa boli úspešné zásnuby na pódiu počas ich vystúpenia. So západom slnka sa s príchodom kapely BDHS zmenili pokojné tóny na dychovú techno-rave párty. So svojimi nástrojmi a blikajúcou šiltovkou zišli zahrať poslednú skladbu pod pódium medzi ľudí a ukončili tak festivalový deň v najväčšom možnom štýle.

Vydarený festival
Každú kapelu sprevádzala jedinečná atmosféra a kombinácia krásneho počasia a skvelej hudby zaručila nádherný piatok. Táto akcia by sa ale neuskutočnila bez grantovej podpory z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja a mesta Prešov.

 
4.6.2022 | Autor: AtoZ, Martina Lešková | Mesto Prešov | čítané: 2887 krát