Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Radnica apeluje na používateľov zdieľaných bicyklov, aby sa správali zodpovedne. Úmyselné poškodenie bicykla môže vyjsť páchateľa draho

Mesto Prešov v spolupráci so spoločnosťou ANTIK Telecom s.r.o. v roku 2021 úspešne uviedlo do prevádzky zdieľané bicykle, ktoré prispievajú k zvýšeniu mobility obyvateľov a zároveň podporujú Prešovčanov vo využívaní alternatívnych možností prepravy. Verejné bicykle sa postupne tešia čoraz väčšej obľube a radnica preto počíta s ich prevádzkou aj v budúcnosti. Mesto však zároveň vyzýva všetkých používateľov, aby tieto bicykle nepoškodzovali a v prípade ak ľudia spozorujú podozrivú manipuláciu so zdieľaným bicyklom, aby neváhali kontaktovať políciu.

Minulý rok v Prešove pribudla nová služba pre verejnosť v podobe zdieľaných bicyklov. Prešovčania mohli verejné bicykle využívať až do konca októbra 2021 a po zimnej pauze je v uliciach mesta opäť k dispozícii takmer 200 bicyklov. Kvalita tejto služby však do veľkej miery závisí aj od toho, ako sa k bicyklom správajú ich používatelia.

„Všetkým užívateľom pripomíname, aby počas jazdy dbali na svoju bezpečnosť ako aj na bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky. V neposlednom rade užívateľov žiadame, aby bicykle nepoškodzovali. Rovnako chceme apelovať na všetkých obyvateľov, aby v prípade ak spozorujú neoprávnenú manipuláciu s verejným bicyklom, bezodkladne kontaktovali políciu,“ uviedol Pavol Neupauer, viceprimátor mesta Prešov.

V prípade ak ste svedkami podozrivej manipulácie s verejným bicyklom neváhajte a kontaktujte mestskú políciu na čísle 159 alebo štátnu políciu na čísle 158. Poškodzovanie verejného bicykla môže byť kvalifikované ako priestupok a v niektorých prípadoch aj ako trestný čin.


Mohlo by Vás zaujímať
Zmena organizácie dopravy v Prešove počas uzávierky mosta na ulici Lesík delostrelcov
Mesto Prešov informuje všetkých účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy v meste Prešov pre začínajúcu sa rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od 16. marca 2024 od 5:00 hod.
Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté
Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.
Predajňa cestovných lístkov Družba bude dočasne zatvorená
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že predajňa cestovných lístkov Družba na Námestí Kráľovnej pokoja bude dočasne zatvorená.
DPMP ruší dopravnú obsluhu závodu BOSCH
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK