PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/20042/radnica_apeluje_na_pouzivatelov_zdielanych_bicyklov-_aby_sa_spravali_zodpovedne-_umyselne_poskodenie_bicykla_moze_vyjst_pachatela_draho.html

Radnica apeluje na používateľov zdieľaných bicyklov, aby sa správali zodpovedne. Úmyselné poškodenie bicykla môže vyjsť páchateľa draho

Mesto Prešov v spolupráci so spoločnosťou ANTIK Telecom s.r.o. v roku 2021 úspešne uviedlo do prevádzky zdieľané bicykle, ktoré prispievajú k zvýšeniu mobility obyvateľov a zároveň podporujú Prešovčanov vo využívaní alternatívnych možností prepravy. Verejné bicykle sa postupne tešia čoraz väčšej obľube a radnica preto počíta s ich prevádzkou aj v budúcnosti. Mesto však zároveň vyzýva všetkých používateľov, aby tieto bicykle nepoškodzovali a v prípade ak ľudia spozorujú podozrivú manipuláciu so zdieľaným bicyklom, aby neváhali kontaktovať políciu.

Minulý rok v Prešove pribudla nová služba pre verejnosť v podobe zdieľaných bicyklov. Prešovčania mohli verejné bicykle využívať až do konca októbra 2021 a po zimnej pauze je v uliciach mesta opäť k dispozícii takmer 200 bicyklov. Kvalita tejto služby však do veľkej miery závisí aj od toho, ako sa k bicyklom správajú ich používatelia.

„Všetkým užívateľom pripomíname, aby počas jazdy dbali na svoju bezpečnosť ako aj na bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky. V neposlednom rade užívateľov žiadame, aby bicykle nepoškodzovali. Rovnako chceme apelovať na všetkých obyvateľov, aby v prípade ak spozorujú neoprávnenú manipuláciu s verejným bicyklom, bezodkladne kontaktovali políciu,“ uviedol Pavol Neupauer, viceprimátor mesta Prešov.

V prípade ak ste svedkami podozrivej manipulácie s verejným bicyklom neváhajte a kontaktujte mestskú políciu na čísle 159 alebo štátnu políciu na čísle 158. Poškodzovanie verejného bicykla môže byť kvalifikované ako priestupok a v niektorých prípadoch aj ako trestný čin.


 
10.6.2022 | Autor: Mesto Prešov | Doprava | čítané: 1197 krát