PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/20045/vstupny_objekt_v_areali_presovskeho_velodromu_ma_vynovenu_terasu.html

Vstupný objekt v areáli prešovského velodrómu má vynovenú terasu

Mesto Prešov zrealizovalo zastrešenie časti vstupných priestorov a úpravu terasy, ktorá je súčasťou vstupného objektu pri cyklistickom velodróme.

Prešovská radnica začala v roku 2014 s opravou chátrajúceho cyklistického velodrómu, ktorý teraz slúži športovcom aj širokej verejnosti. Postupne sa podarilo obnoviť dráhu, hľadisko aj vstupnú budovu. Najnovšou investíciou v areáli velodrómu je zastrešenie časti vstupných priestorov a revitalizácia terasy na druhom podlaží, ktorá je súčasťou vstupného objektu. Na pôvodnej terase zastrešenie chýbalo. Nové zastrešenie tvorí nehrdzavejúca konštrukcia a bezpečnostné sklo. Okrem toho tu boli zrealizované úpravy existujúceho oporného múru, nová podlaha a nové osvetlenie. 

Vstupný objekt v areáli prešovského velodrómu má vynovenú terasu„Na tejto terase sa budú môcť ľudia počas pretekov skryť pred slnkom a občerstviť. Myslím si, že je urobená veľmi pekne, a opäť posúva velodróm na vyššiu úroveň,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Stavebné práce zrealizovala spoločnosť StavStar s.r.o. Celková cena diela je 137 585,50 eur s DPH. 

Od roku 2014 mesto Prešov preinvestovalo v rámci rekonštrukcie a ďalších stavebných úprav na velodróme celkovo viac ako 825 tisíc eur, vďaka čomu sa cyklistický ovál stal dejiskom Majstrovstiev Slovenska v dráhovej cyklistike aj medzinárodných cyklopretekov Grand Prix mesta Prešov.


 

 
15.6.2022 | Autor: Mesto Prešov | Mesto Prešov | čítané: 1363 krát