PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/20073/presov_karate_kids_sa_zucastnili_svetovej_sutaze.html

Prešov Karate Kids sa zúčastnili svetovej súťaže!

Prešov Karate Kids pokračovali koncom kalendárneho mesiaca máj, na športovom podujatí Majstrovstvá Goju ryu 2022, ktoré sa konalo v Košiciach, dňa 28.05.2022. Káder Junioru Prešov na uvedenej súťaž potvrdil špičkové výkony, pričom zúčastnené deti sa presadili a získali pre úspešný prešovský klub dokopy 37 medailí (11 zlatých -11 strieborných - 15 bronzových). Celkové 2.miesto v hodnotení z 23 klubov z celého Slovenska, bolo potvrdením kvality karate klubu Junior Prešov a samotných Prešov Karate KIDS, ktoré opätovne potvrdili to, že v Prešove rastie množstvo karate talentov, ktoré sa pri ich správnom smerovaní maju šancu prepracovať k úspešným športovým kariéram. Výsledky aké na tejto súťaži dosiahli Presov karate KIDS, tešia nielen rodičov a trénerov, ale všetkých fanúšikov prešovského karate.

 Výsledky Presov karate KIDS na M-GOJU RYU 2022:https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=451

 

 Následne, po Majstrovstvách Goju ryu 2022, sa uskutočnil vrchol sezóny pre mladých karatistov do 11 rokov, kde prebehli MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY DETÍ do 11 rokov v karate. Súťaž sa uskutočnila opätovne v Košiciach, a to dňa 11.06.2022. JUNIOR PREŠOV s vymladeným kádrom získal 8 medailí, pričom to bol sumár 3 strieborných a 5 bronzových medailí. Super víkend, cestou necestou smerom juh od Prešova, preveril PRESOV KARATE KIDS na vrcholovom slovenskom podujatí detí v karate, pričom výprava mladých koňarov určite výkonom nesklamala, keďže vo farbách Prešova nastúpilo na súťažne tatami niekoľko desiatok nováčikov, na svoju prvú súťaž v živote vôbec. Ako vždy všetci podali maximálne výkony, všetci členovia prešovskej výpravy potešili nasadením a vôľou vyhrávať. Na podujatí pre prešovských fanúšikov zahviezdili najmä pretavené medailové želiezka, a to Krištof Balucha, Ema Bindzarová, Tobias Gerda, Soňa Bdžochová, Miko Onur, Nina Gajdošová a Andrea Kaňuchová. Do budúcna sa opätovne kryštalizuje úspešná reprezentácia mesta Prešov aj medzi najmladšími Prešov karate KIDS.

Výsledky PRESOV KARATE KIDS: https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=445

 

Celosezónne nasadenie, celosezónne výsledky pre mladých Prešovčanov, priniesli 5-im reprezentantom Karate klubu Junior Prešov, nomináciu na najväčšiu svetovú súťaž mládeže - K1 YOUTH LEAGUE. K1 YOUTH LEAGUE sa uskutočnil v chorvátskom meste  POREČ, v dňoch 30.06 až 03.07.2022. Medzi 5 PRESOV KARATE KIDS, ktoré boli na toto TOP svetové podujatie nominované, boli Veronika JALOWICZOROVÁ, Ingrid SALAGANIČOVÁ, Sofia HALECKÁ, Manuel LACI a Martin ČONKA. Priemerne v ich váhových kategóriách, čakalo 90 súperov z celého sveta. Postupne zápasili všetci mladí PREŠOVČANIA proti protivníkom doslova zo všetkých kontinentov, vrátane Austrálie a Oceánie. Aj keď sa ani jednému Prešovčanovi nepodarilo získať medailu, účasť v tak mladom veku na svetovom podujatí takéhoto, je pre Prešovčanov obrovskou skúsenosťou a úspechom.

 

Odpoveďou na výkony Prešovčanov počas celej sezóny, v rôznych vekových kategóriách,  je aj to, že Prešovčania Veronika JALOWICZOROVÁ, Martin ČONKA a Manuel LACI boli nominovaní začiatkom septembra 2022 do Berlína za REPREZENTÁCIU SLOVENSKEJ REPUBLIKY. V termíne dňa 03. septembra 2022 sa totižto koná medzinárodný turnaj International Banzai - Cup 2022, v spomínanom Berline - Nemecko, ktorý je zaradený v pláne prípravy na Majstrovstvá sveta kadetov, juniorov a U21 2022 v Turecku, kde sa zúčastnia aj 3 členovia Junioru Prešov. Blahoželáme mladým Prešovčanom k nominácii. 

 
9.8.2022 | Pridal: Damián Elias | Mesto Prešov | čítané: 1583 krát