Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Český cestujúci napadol sprievodcu vlaku na železničnej stanici v Prešove

Poverený príslušník železničnej polície v Prešove vzniesol obvinenie 26 ročnému mužovi pochádzajúcemu z Českej republiky z trestného činu výtržníctva spáchaného v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví.

K samotným skutkom došlo v pondelok (22.08.2022) hodinu pred polnocou na mieste verejnosti prístupnom, na nástupišti železničnej stanice v Prešove.

Cestujúci upozornili sprievodcu, že v prvom vozni je osoba, išlo o muža, ktorý sa správa hlučne a je vulgárny. Sprievodca po príchode do prvého vozňa vyzval muža, aby predložil cestovný lístok a aby sa správal slušne. Mladý muž bol nervózny a slovne, no veľmi vulgárnym spôsobom zaútočil na sprievodcu aby mu dal pokoj.

Po zastavení vlaku vystúpil aj tento agresívny cestujúci a na nástupišti pristúpil k sprievodcovi a opýtal sa ho, či sa ho bojí. Sprievodca mu odpovedal, že nie. Mladý Čech hneď na to fyzicky napadol 54 ročného sprievodcu vlaku. Chytil ho za vestu, ktorú mal sprievodca oblečenú a päsťou ho opakovane udrel do tváre.

Napadnutý zamestnanec sa snažil útočníka od seba odtlačiť, obaja spadli na zem, kde k nim už pristúpili aj ostatní okoloidúci ako aj[B][ zamestnanci železníc na pomoc svojmu kolegovi.
][B]
Napadnutý sprievodca utrpel viaceré zranenia, ktoré si vyžiadajú liečenie. Po príchode na miesto policajná hliadka zadržala agresívneho muža, bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov mu bolo na základe získanej dôkaznej situácie vznesené obvinenie.

Mohlo by Vás zaujímať
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK