Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

GRIMMY ma opäť Majstrov sveta, po prvýkrát však v Disco Dance DUO JVK I.

Aj v roku 2022 sa Tanečnému klubu GRIMMY Prešov a SZUŠ GRIMMY Prešov/Košice darilo na súťažiach Slovenského zväzu tanečných športov (SZTŠ) sekcie IDO a MT, keď na slovenských súťažiach získalo 140 medailových umiestnení (54 zlatých, 43 strieborných a 43 bronzových), z toho 13 titulov MAJSTRA SR 2022, 6 titulov I. VICEMAJSTRA SR 2022 a 8 titulov II. VICEMAJSTRA SR 2022. Tanečníci GRIMMY si v tomto roku vytancovali nominácie na medzinárodné šampionáty IDO do Česka, Severného Macedónska, Poľska, Švédska, Rakúska, Talianska/Slovinska…

Obrovský úspech sa podaril našim dlhoročným najúspešnejším disco tanečníčkam Nelli BENKOVEJ a Timei CIGANOVEJ, ktoré si pred 2 týždňami vo veľkej konkurencií 46 dvojíc z celého sveta vytancovali vo Švédsku/Katrineholme titul MAJSTERIEK SVETA IDO 2022 v Disco Dance duo juniori I. V sólovej kategórií Disco dance dievčatá JVK I. si na “svete” Timea vytancovala 7.miesto a Nelli 12.miesto (z 89) a v júni na MAJSTROVSTVÁCH EURÓPY IDO v Česku/Chomutove, sa podarilo Nelli vytancovať 4.miesto a Timei 5.miesto vo finále (zo 78). Spoločne si v Česku vytancovali aj 5.miesto (zo 48) v Disco Dance Duo.

Skvelý výsledok si v júli tohto roku vytancovali aj naši Hip-Hop tanečníci Nicolas SMREK, Michaela STAŠOVÁ, Samuel ŽAŽO, Michaela VEREBOVÁ, Petra PETROVSKÁ, Jakub MIKITA a VIKTÓRIA VÁHOVSKÁ, keď sa im podarilo na Majstrovstvách Európy IDO 2022 v Severnom Macedónsku/Skopje vyhrať titul I. VICEMAJSTRA EURÓPY v Hip-Hop Battle crew juniorov (všetkým sa im darilo aj v individuálnych kategóriach). Michaela STAŠOVÁ si vytancovala ešte jeden titul I. VICEMAJSTRA EURÓPY 2022 v Hip-Hop battle sólo juniorov (zmiešaná kategória dievčat aj chlapcov). “Mishene” sa podarilo pretancovať aj do finále v kategórií Hip-Hop sólo dievčatá JVK I. , kde získala 6.miesto (z 86).

Bez medailových umiestnení sa nezaobišla ani naša účasť na septembrových Majstrovstvách sveta IDO 2022 v Street Show/Disco Show a Svetovom pohári v Hip-Hop a Disco disciplínach v Poľsku/Tomaszów Mazowiecki. Získali sme titul I. VICEMAJSTRA SVETA v Disco Show formáciách juniorov, Samuel ŽAŽO si vytancoval 2.miesto v Hip-Hop sólo chlapci JVK I. vo Svetovom pohári, Michaela STAŠOVÁ a Viktória VÁHOVSKÁ 2.miesto v Hip-Hop Duo JVK I. vo Svetovom pohári, Disco Dance Formácia deti 3.miesto vo Svetovom pohári a Nelli Benková a Timea Ciganová - 3.miesto v Disco Dance Duo JVK I. vo Śvetovom pohári.

Zároveň sme získali v Poľsku aj výborné finálové umiestnenia na Majstrovstvách sveta v Street Show/Disco Show. Nelli Benková a Samuel Žažo - 4.miesto v Street Show duo JVK I. , Michaela Stašová a Michaela Verebová - 4.miesto v Street Show duo JVK II. , Disco Show skupina HVK - 4.miesto, Nicolas Smrek - 5.miesto v Street Show sólo chlapci JVK I. , Disco Show skupina deti - 5.miesto, Street Show skupina deti - 6.miesto, Michaela Stašová - 6.miesto v Street Show sólo dievčatá JVK I..

Vo Svetovom pohári sme mali taktiež veľa finálových umiestnení. Hip-Hop skupina JVK získała - 4.miesto, Nelli Benková - 4.miesto a Timea Ciganová - 5.miesto v Disco Dance sólo JVK I. , Petra Petrovská a Michaela Verebová v HH duo JVK II. - 6.miesto, Disco Dance skupina JVK - 6.miesto, Michaela Verebová - 6.miesto v HH sólo dievčatá JVK II. , Nicolas Smrek - 6.miesto v HH sólo chlapci JVK I.

Ďakujeme všetkým našim skvelým tanečníkom za výbornú reprezentáciu klubu/SZUŠ na slovenských aj medzinárodných súťažiach, trénerom/pedagógom za perfektnú prípravu - Denise Richtarikovej, Barbore Kamenčíkovej, Vladovi Klementovi, Bibiane Verebovej, Nataši Cápovej, Ingrid Fabian, Hane Gojdovej, Kristíne Talianovej, Karin Girovskej, Jakubovi Čonkovi, Zuzane Petruščákovej…, rodičom za podporu.

Napriek náročnému “covidovému” obdobiu z posledných rokov, sme dokázali nadviazať na mega úspešný rok 2019. V rokoch 2020 a 2021 sme sa snažili trénovať “na sálach” vždy, ako to bolo možné (aj vďaka športovému a školskému automatu) a udržať si tanečníkov/športovcov na tanečnej, technickej aj kondičnej úrovni. Okrem “strateného” roku 2020, kedy sa vôbec nesúťažilo, sme sa snažili už v roku 2021 nevynechať žiadnú tanečnú súťaž (aj s náročnými obmedzeniami), čo sa pretavilo v roku 2021 do neskutočných výsledkov, aj napriek prechodu našich tanečníkov do vyšších vekových kategórií a novému formovaniu jednotlivých súťažných skupín. V októbri minulého roka sa nám podarilo aj vycestovať na Majstrovstvá sveta 2021 do Talianska.

Naše úspechy neostali bez povšimnutia a opäť sme boli ocenení Mestom Prešov ako jeden z najúspešnejších mládežnických športových kolektívov za rok 2021. Prešovský samosprávny kraj nám udelil titul ŠPORTOVEC PSK za rok 2021 v kategórií Športový kolektív mládeže PSK a Najúspešnejší tréner mládeže PSK.

Úspechy 2021:
• 14 titulov MAJSTRA SR 2021
• 10 titulov I.viceMAJSTER SR 2021
• 5 titulov II.viceMAJSTRA SR 2021

• 2 tituly MAJSTRA SVETA 2021
• 1 titul I.viceMAJSTRA SVETA 2021
• 2 tituly II. VICEMAJSTRA SVETA 2021
• 1 titul MAJSTRA EURÓPY 2021
• 1 titul II. viceMAJSTRA EURÓPY 2021
• 2 tituly VÍŤAZA SVETOVÉHO POHÁRA 2021
• 2x 3.miesto vo SVETOVOM POHÁRI 2021

Momentálne sa už okrem klasických tréningov pripravujeme aj na Majstrovstvá sveta v Hip-Hop disciplínach, ktoré budú koncom októbra v rakúskom Grazi, na Majstrovstvá sveta v Jazze, ktoré budú v Taliansku/Slovinsku a na medzinárodnú Disco súťaž do Levíc. Máme za sebou úspešné zápisy na nový šk.rok, rady našich tanečníkov v Prešove, Košiciach a Sabinove sa opäť rozrástli. Začíname sa pripravovať na GRIMMY CHRISTMAS SHOW a novú tanečnú sezónu 2023, v ktorej by sme mali byť po 15 rokoch organizátormi Majstrovstiev SR v Prešove.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský cyklomaratón odštartuje svoj jubilejný 10. ročník
31. augusta 2024 sa cyklisti postavia na štart jubilejného 10. ročníka Prešovského cyklomaratónu. Hlavným cieľom organizátorov je aj toto leto motivovať Prešovčanov k podpore zdravia prostredníctvom športovej aktivity.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK