Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

56. ročník Prešovskej hudobnej jesene sa bude niesť v mládežníckych tónoch

Tradičné kultúrne podujatie Prešovská hudobná jeseň oslavuje svoj 56. ročník. Tento rok však omladne v štýle hudobných zoskupení mladej generácie. Počas piatich večerov sa v historickej sále Parku kultúry a oddychu predstavia slovenské mládežnícke umelecké kolektívy, ktoré ju rozozvučia klasickou hudbou v inovatívnom prevedení.

Koniec septembra prinesie jedinečné koncerty Prešovskej hudobnej jesene. Park kultúry a oddychu už tradične organizuje umelecké podujatie plné intenzívnych hudobných zážitkov, na ktoré sa môžete tešiť v podobe piatich výnimočných koncertov.

56. ročník Prešovskej hudobnej jesene sa bude niesť v mládežníckych tónoch29.9.2022 o 19.00 hod. Večer s opernou a operetnou hudbou
Úvodný koncert Prešovskej hudobnej jesene bude zároveň aj jedným z podujatí v poradí už 7. Poľských dní v Prešove. Park kultúry a oddychu preto bude hostiť 2 poľské umelkyne – Julitu Ziółko (soprán) v klavírnom doprovode Joanny Steczek.

12.10.2022 o 19.00 hod. Potulky hudbou s MUSICOU NOBIS
Komorné zoskupenie MUSICA NOBIS tvorí deväť mladých profesionálnych hudobníkov, ktorých spojila láska ku komornej hudbe a túžba prezentovať ju svojmu okoliu. Toto zoskupenie tvoria sláčikové nástroje, husle, viola, violončelo a kontrabas, ktoré sú obohatené o farebné tóny klarinetu a flauty. Aj kvôli tomuto nezvyčajnému spojeniu nástrojov ponúka Musica Nobis pomerne pestré repertoárové možnosti. V programe Potulky hudbou nám predvedú skladby od baroka, cez romantizmus až po tvorbu súčasných hudobných skladateľov.

19.10.2022 o 19.00 hod. Ľudové Mladistvá – Spojenie jazzu a folklóru
Hudobný projekt skladateľa a klaviristu Martina Majla Štefánika je originálnou kombináciou tradičnej ľudovej a folklórnej hudby s prvkami jazzu, vážnou a modernou hudbou. Netradičné umelecké zoskupenie sľubuje jedinečný a nezabudnuteľný hudobný zážitok.

2.11.2022 o 19.00 hod. Večer so sláčikovým kvartetom
Sláčikové kvarteto ART je umelecké teleso mladých hudobníkov, ktoré vzniklo na pôde Žilinského konzervatória v roku 2013 a dnes ho tvoria profesionálni mladí umelci, ktorí pôsobia ako členovia v Štátnom komornom orchestri v Žiline, ale majú uplatnenie aj na pedagogickej pôde. Zo svojho širokého repertoáru na koncerte predvedú klasickú aj populárnu hudbu.

9.11.2022 o 19.00 hod. Koncert kapely Dis is Markéta
Záverečným koncertom 56. Prešovskej hudobnej jesene bude koncert zoskupenia Dis is Markéta. Mladá slovenská kapela je „komponovaná“ vynikajúcimi hudobníkmi z rôznych hudobných svetov. V ich tvorbe sa spája folklór s klasickou aj experimentálnou hudbou – od autentickej sugestívnej piesne, cez silné ľudové nápevy v rôznych zvukových obmenách a náladách až po netradičné hudobné kompozície.

Organizátorom podujatia je Park kultúry a oddychu. Koncerty z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Viac informácií o koncertoch nájdete na https://podujatia.pkopresov.sk/

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK