Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

Tatran Prešov porazil Podbrezovú a postúpil do osemfinále Slovnaft Cupu

Tatran Prešov vyhral na domácej pôde 1:0 po góle Martina Pribulu. Klub neprehral už 11 zápasov v rade.

Tatran Prešov vyhral nad prvoligovou Podbrezovou len o jeden gól. O ten sa postaral s dávkou šťastia 36 ročný Martin Pribula. Prešov po tomto góle ožil a na hráčoch bola vidieť snaha pridať ešte druhý gól.

Do polčasu si na svoje konto strelec gólu Martin Pribula pripísal na konto ešte žltú kartu. Rovnako žltú kartu obdržal aj Mikuláš Bakala z Podbrezovej.

Druhý polčas sa začal lepšie pre Podbrezovú. Zahodili dve "tutovky" a z priameho kopu trafili brvno. Karta sa potom otočila a na koni sa ocitol Tatran Prešov, ktorý taktiež nepremenil dve "tutovky".

Nádeje na postup Tatrana Prešov v pohári sa zdali byť jasnejšie po tom, ako v 72. minúte hráč Podbrezovej Matej Oravec dostal červenú kartu po tom ako zmaril sľubne sa vyvíjajúcu gólovú akciu.

Prešov už Podbrezovej do konca zápasu napnúť sieť nedovolil a na  ihrisku v Ličartovciach sa z postupu tešili domáci. Zápas aj napriek skorému času (14:30) sledovalo skoro 1000 divákov!


Vyjadrenie Marekak Petruša - trénera 1.FC Tatran Prešov : ,,Bol to ťažký zápas, ale okrem štyroch-piatich situácií v druhom polčase, kedy nám hostia zavarili, sme to pomerne dobre zvládli. Dostali sme sa do troch alebo štyroch nebezpečných brejkových situácií, jednu náhodnú sme využili a postupujeme." povedal tréner pre facebookový účet klubu.


Článok vznikol v spolupráci s instagramovým účtom @dr.futbal

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK