Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Prešovskí volejbalisti uhrali doma proti Myjave len set, tretí zápas bez bodov

Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov neprelomili nezdary z uplynulých týždňov ani v 5. kole Niké Extraligy mužov. Na domácom ihrisku podľahli hráčom z Kopaníc 1:3 (19:25, 22:25, 25:22, 22:25). Zverenci trénera Erika Digaňu bojujú so zdravotnými absenciami i nesúhrou. O týždeň čaká Šarišanov meranie síl v európskom pohári Challange Cup (8.11.2022 o 18:00 hod.) a dovtedy majú pred sebou niekoľko tréningových výziev.

Hráčom zápasu na strane Prešova sa stal domáci kapitán Michal Ščerba, ktorý si pripísal 21 bodov. Za hostí si ocenenie MVP od trénera vyslúžil mladý univerzál Tobias Viskup, ktorý pomohol svojmu družstvu ziskom 23 bodov.

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Oproti predchádzajúcim zápasom som povedal chlapcom, že dnes bude dôležitý výkon a výsledok neovplyvníme. Napriek všetkým chorobám a ostatným okolnostiam musím povedať, že som na chlapcov hrdý. Odovzdali zo seba výkon v rámci možností a so sebazaprením, ale myslím si, že stále je na čom stavať. V prvých dvoch prehrách nemôžem hľadať výhovorky, rovnako ani v tomto prípade. My sme v profesionálnom športe, kde sú buď výsledky alebo výhovorky, takže ja reálne musím povedať, že výsledok zápasu je prehra. Sponzori sa nepotešia, ale ja ako tréner vidím, že ten výkon mal grády, bolo tam oduševnenie, boli tam emócie, ktoré som potreboval vidieť. Chlapci dali zo seba čo momentálne mohli, takže z tohto pohľadu môžem dnešok hodnotiť len kladne. “

Vitalij Osipov, tréner TJ Spartak Myjava: „Ja by som povedal, že dnes sme odviedli dobrú prácu a hráči predviedli dosť dobrý výkon a teší ma aj to, že sme v tomto zápase neurobili veľa chýb. Hráči splnili to, čo sme hovorili pred zápasom. Taktiky nám vyšli takmer všetky, s celkovým výkonom chlapcov som spokojný a taktiež aj s výsledkom zápasu.“

Ján Jendrejčák, smečiar VK MIRAD UNIPO Prešov: „Prvý set sme začali trošku s chybami, ktoré sa natiahli aj do druhého setu. Potom sme sa trošku prebudili a začali sme lepšie hrať, ten tretí set bol v našej réžii. Vo štvrtom sete sme opäť začali robiť chyby a potom sa to už ťažko doťahovalo. Myjava hrala celkom dobre, bol to ťažký súper. “

Rozhodovali: Igor Porvazník, Peter Höger. Čiaroví rozhodcovia: Maroš Sopko, Oleg Blicha
Foto: Veronika Mihaliková

Mohlo by Vás zaujímať
Zmena organizácie dopravy v Prešove počas uzávierky mosta na ulici Lesík delostrelcov
Mesto Prešov informuje všetkých účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy v meste Prešov pre začínajúcu sa rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od 16. marca 2024 od 5:00 hod.
Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté
Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.
Predajňa cestovných lístkov Družba bude dočasne zatvorená
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že predajňa cestovných lístkov Družba na Námestí Kráľovnej pokoja bude dočasne zatvorená.
DPMP ruší dopravnú obsluhu závodu BOSCH
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK