Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Na ulici Arm. gen. L. Svobodu a na križovatke Rusínska - Kuzmányho bude v termíne od 21.11. do 25.11.2022 prebiehať modernizácia cestnej dopravnej signalizácie.

Mesto Prešov žiada chodcov a vodičov o zvýšenú opatrnosť.

V súvislosti s realizáciou projektu „Zavádzanie moderných technológií do regulácie dopravy, “ financovaného z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra 2014 – 2020, dôjde v rámci II. etapy realizácie prác k modernizácií a technickej úprave cestnej dopravnej signalizácie na nasledujúcich križovatkách a priechode pre chodcov:

1. priechod pre chodcov Arm. gen. Svobodu – Kaufland,

2. križovatka Arm. gen. Svobodu – Zemplínska,

3. križovatka Kuzmányho – Rusínska – Lesík delostrelcov

Modernizácia potrvá od 21.11. do 25.11.2022 a vyžiada si celkové vypnutie cestnej dopravnej signalizácie nasledovne:

priechod pre chodcov Arm. gen. Svobodu – Kaufland

od pondelka 21. novembra 2022 (od 10:30 hod.) do stredy 23. novembra 2022 (do 17:00 hod.),

križovatka Arm. gen. Svobodu – Zemplínska

od pondelka 21. novembra 2022 (od 10:30 hod.) do stredy 23. novembra 2022 (do 17:00 hod.),

križovatka Kuzmányho – Rusínska – Lesík delostrelcov

od štvrtka 24. novembra 2022 (od 07:00 hod.) do piatka 25. novembra 2022 (do 17:00 hod.)

V uvedených časoch bude cestná premávka na jednotlivých križovatkách a priechode pre chodcov, v prípade potreby, riadená príslušníkmi dopravnej polície.

Okrem toho bude na týchto križovatkách dochádzať ku krátkodobým uzávierkam jednotlivých jazdných pruhov s presmerovaním dopravy do voľných jazdných pruhov (v trvaní približne 20 minút), z dôvodu výmeny svetelných návestidiel cestnej dopravnej signalizácie a inštalácie vozidlových detektorov (magnetometrov) do vozovky cestnej komunikácie.

Žiadame všetkých vodičov a chodcov, aby pri prechádzaní uvedeným priechodom pre chodcov a križovatkami, dodržiavali pravidlá cestnej premávky, pokyny príslušníkov dopravnej polície a venovali zvýšenú pozornosť dopravnému značeniu.

foto: archív MsÚ

Mohlo by Vás zaujímať
Zmena organizácie dopravy v Prešove počas uzávierky mosta na ulici Lesík delostrelcov
Mesto Prešov informuje všetkých účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy v meste Prešov pre začínajúcu sa rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od 16. marca 2024 od 5:00 hod.
Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté
Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.
Predajňa cestovných lístkov Družba bude dočasne zatvorená
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že predajňa cestovných lístkov Družba na Námestí Kráľovnej pokoja bude dočasne zatvorená.
DPMP ruší dopravnú obsluhu závodu BOSCH
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK