Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Kontroly finančnej správy Colného úradu na cestách v Prešove odhalili nedostatky

Príslušníci finančnej správy Colného úradu Prešov v mesiaci jún až október 2022 zamerali svoju kontrolnú činnosť na cestné komunikácie vo svojom územnom obvode. Kontroly priniesli viaceré zistenia. Colný úrad plánuje pokračovať v týchto kontrolách aj v najbližšom období.

V mesiaci jún až október 2022 colný úrad vykonal vo svojom územnom obvode kontroly na cestných komunikáciách. Okrem kontroly zameranej na prepravu tovaru podliehajúceho colným a daňovým predpisom, vykonal kontrolu motorových dopravných prostriedkov aj podľa zákona o cestnej doprave. Kontroly boli zamerané na dodržiavanie pravidiel prepravy tovaru podliehajúceho Dohode o ADR, na kontrolu prepravných povolení a vozidiel taxislužby.

V uvedenom období colný úrad celkovo skontroloval 7 908 motorových dopravných prostriedkov. Pri kontrolách zistil 80 porušení zákona o cestnej doprave. Najčastejším porušením zákona bolo:

- vodič taxislužby sa pri kontrole colným úradom nevedel preukázať príslušnými dokladmi (kópiou koncesie, osvedčením vozidla taxislužby, preukazom vodiča);
- vodič vykonával taxislužbu vozidlom, ktoré nebolo označené podľa zákona o cestnej doprave;
- vodič sa pri kontrole nevedel preukázať osvedčením vodiča;
- vodič sa pri kontrole nevedel preukázať kópiou povolenia, licenciou Spoločenstva, dopravnou licenciou a požadovanými dokladmi a vybavením pri preprave nebezpečných vecí podľa Dohody o ADR.

Za uvedené priestupky colný úrad uložil v blokovom konaní pokuty v celkovej sume 4 040 eur. Colný úrad bude v takýchto kontrolách pokračovať aj v najbližšom období.

Foto ilustračné.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK