Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Prešovskí volejbalisti ukázali charakter a vybojovali výhru za 3 body

Diváci, ktorí prišli v 19. kole Niké Extraligy mužov do Prešova určite neoľutovali. V zápase proti VKP Bratislava sa odohrali štyri sety a okrem prvého dejstva o víťazovi rozhodovali tesné koncovky. Hráči VK MIRAD UNIPO Prešov bojovným prístupom otočili priebeh štvrtého setu a nedovolili odviesť súperovi ani bod do hlavného mesta. Šarišania vyhrali 3:1 po setoch 25:20, 27:25, 23:25 a 26:24, a tak môžu naďalej pomýšľať v súboji na diaľku s Komárnom na druhé miesto po základnej časti.

V dueli s Bratislavčanmi sa Prešovčania prezentovali parádnym tímovým výkonom. Úvod zápasu mali plne pod kontrolou. Až v druhom sete sa hra vyrovnala. Koncovku zvládli lepšie domáci, ale hostia sa im rovnakou mincou revanšovali najtesnejšom rozdielom v závere tretieho setu. Vo štvrtom dejstve prehrávali domáci už 12:18 aj 18:22, ale nepriaznivý vývoj dokázali vyrovnať a dokonca získať víťazný set a dôležité 3 body.

Famóznymi individuálnymi výkonmi sa prezentovali kapitán Prešova Michal Ščerba s 28 bodmi. Hosťujúci tréner Robin Pělucha ocenil zo svojho družstva Michala Trubača, ktorý pomohol svoju tímu 26 bodmi. Hráčom zápasu za domácich sa stal nahrávač Samuel Goč.

VKP s istotou obsadí štvrté miesto. Prešovčania skončia druhí v prípade, že Komárno prehrá vo Svidníku a Digaňovi zverenci vyhrajú zápas s lídrom tabuľky v jeho domácom prostredí myjavskej haly o týždeň v sobotu (11.3.2023) o 19:00 hod.

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „V prvom rade musím poblahoželať chlapcom, lebo to nemali posledné dva cykly ideálne, bojovali s chorobami. Dnes ukázali srdiečko a charakter. Musím pochváliť Ščerbu, Smoleja, ktorí boli stavebný kameň. Goč klobúk dole, dnes hral výborne a sebavedomo. Takisto Erik Gulák, Janko Jendrejčák, blokári, Turis proste všetci. Ozaj obrovský klobúk dole pred chlapcami, aký ťažký zápas dokázali otočiť.“

Robin Pělucha, tréner VKP Bratislava: „Bolo to dramatické až do konca. Tie prvé dva sety nám trošku ušli. Urobili sme mierne zmeny v zostave. Nakoľko sa nám druhé účko zranilo, tak sme to nejak „plátali“ a vyšlo to. Chlapci bojovali, škoda záveru toho štvrtého setu, kde nás domáci stiahli a nakoniec vyhrali.“

Samuel Goč, nahrávač VK MIRAD UNIPO Prešov: „Rozhodlo sa na servise, na obrane v poli a na dohrávaných loptách. Prvé dva sety sme hrali výborne. Potom sme sa trošku zasekli na side-oute a štvrtý set sa nám podarilo otočiť bojovnosťou.“

Najlepší hráči zápasu: Samuel Goč (Prešov), Michal Trubač (Bratislava)

Počet divákov: 278

Rozhodovali: Igor Porvazník, Peter Malík, čiaroví rozhodcovia: Soták, Dunčko

Foto: Veronika Mihaliková

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský cyklomaratón odštartuje svoj jubilejný 10. ročník
31. augusta 2024 sa cyklisti postavia na štart jubilejného 10. ročníka Prešovského cyklomaratónu. Hlavným cieľom organizátorov je aj toto leto motivovať Prešovčanov k podpore zdravia prostredníctvom športovej aktivity.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK