Piatok, 03. máj 2024
Meniny má Galina | zajtra Florián

Schválená žiadosť o NFP na Most Jána Pavla II. v Prešove

Mestu Prešov bola schválená žiadosť o nenávratný finančný príspevok (NFP) pre projekt „Most nad riekou Torysa na ul. Jána Pavla II. v Prešove – projektová dokumentácia“, ktorý bude financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu.

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky ako riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program na základe výsledkov konania o žiadosti o poskytnutie NFP rozhodol, že v súlade s ustanovením § 57 zákona č. 292/2014 Z. z. o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych a investičných fondov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov žiadosť mesta Prešov schvaľuje s výškou NFP 78 062,94 €.

Most na ul. Jána Pavla II. v Prešove je vzhľadom na jeho technický stav a parametre zaradený do stavebno-technického stavu VI, čo predstavuje takmer kritický stupeň. V tomto stupni zaradenia a z dôvodu havarijného stavu si mostný objekt, na ktorom je od mája 2022 zjednosmernená premávka, vyžaduje rozsiahlu rekonštrukciu.

https://www.presov.sk/zmena-organizacie-dopravy-v-meste-presov-z-dovodu-rekonstrukcie-mosta-na-skultetyho-ulici-a-havarijneho-stavu-mosta-na-ulici-jana-pavla-ii--oznam/mid/311356/.html

Predmetom projektu „Most nad riekou Torysa na ul. Jána Pavla II. v Prešove – projektová dokumentácia“ je vypracovanie projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie na demoláciu starého mosta a naprojektovanie nového mosta s napojením na cyklistickú infraštruktúru.

Uskutočnením tohto projektu sa vytvoria predpoklady na to, aby mohlo mesto Prešov v najbližšom období realizovať stavebné úpravy predmetného mosta, čím sa výrazne zvýši kvalita verejnej infraštruktúry v meste, zvýši sa bezpečnosť, ochrana života a zdravia obyvateľov, úroveň cyklistickej infraštruktúry mesta, kvalita životného prostredia a pod.

Realizácia projektu stavebných úprav mosta na ul. Jána Pavla II. bude priamo nadväzovať na komunikáciu napojenú na mostný objekt na ul. Škultétyho, na ktorom bola koncom roka 2022 ukončená rekonštrukcia z dôvodu jeho havarijného stavu. Výsledkom rekonštrukcie mosta na ul. Jána Pavla II. bude aj jeho napojenie na cyklistickú sieť mesta, keďže súčasťou stavebných prác bude aj vybudovanie cyklochodníka a jeho prepojenie s okolitými úsekmi cyklotrás mesta. Prostredníctvom cyklotrasy okolo rieky Torysa bude tento mostný objekt prepojený s lávkou pri Prešovskej univerzite, ktorej osadenie prebiehalo rovnako v roku 2022.

Mohlo by Vás zaujímať
Mesto Prešov odporúča občanom aktivovať si elektronickú schránku na doručovanie
Mesto Prešov bude aj v tomto roku doručovať niektoré rozhodnutia prostredníctvom Centrálneho Úradného doručovania (CÚD). Ide o rozhodnutia o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady. Predpokladaný termín vydávania a expedície rozhodnutí je koniec mesiaca apríl a mesiac máj.
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Tour de Prešov po prestávke opäť štartuje
Aj Prešov má svoju Tour. Po prestávke sa 1. mája 2024 obľúbené cyklistické podujatie vracia do ulíc nášho mesta. Pripravené je množstvo noviniek.
Zmena prevádzky verejných toaliet v Prešove
Mesto Prešov informuje občanov o zmene prevádzky verejných toaliet od 1. mája 2024. Pre občanov budú k dispozícii verejné toalety na Floriánovej ulici.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK