Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Do kampane Hodina Zeme sa zapojí aj Prešov, verejné osvetlenie zhasne v celom meste

Mesto Prešov sa pripája k celosvetovej iniciatíve Hodina Zeme, ktorá upozorňuje na globálne klimatické problémy, medzi ktoré patrí aj svetelné znečistenie.

V sobotu 25. marca 2023 v čase od 20:30 do 21:30 hod. sa uskutoční celosvetová kampaň Hodina Zeme, počas ktorej mestá a metropoly vypínajú verejné osvetlenie alebo niektoré významné iluminácie. Zhasnutím svetla na 60 minút sa vytvára symbolika spoločnej zodpovednosti za budúcnosť našej planéty a vyzýva ľudí, aby si uvedomili, že k zlepšeniu môže prispieť každý z nás.

K tejto kampani sa pripája aj mesto Prešov. V sobotu 25. marca 2023 bude na 60 minút vypnuté verejné osvetlenie v celom meste, v čase od 20:30 do 21:30 hod.

Začiatky tejto celosvetovej akcie siahajú do roku 2007, keď sa uskutočnila v austrálskom Sydney. V súčasnosti sa Hodina Zeme koná vo viac ako 190 krajinách sveta. Táto kampaň vytvára platformu pre mobilizáciu ľudí, ktorí sa snažia presadzovať environmentálne priority na globálnej, regionálnej a miestnej úrovni.

Viac informácií o Hodine Zeme nájdete na ich webovej stránke.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK